​Primul single de pe viitorul album al Teodorei Brody, Rhapsody, înregistrat cu London Symphony Orchestra și distribuit de Signum Classics, a fost lansat astăzi și poate fi ascultat la acest link.

Solista Teodora BrodyFoto: Alex Galmeanu

Piesa este reinterpretarea vocală orchestrată a Sonatei Lunii de Beethoven, iar Brody interpretează alături de London Symphony Orchestra sub bagheta dirijorului Robert Ziegler. Albumul Rhapsody va fi lansat pe 1 septembrie și prezintă în premieră aranjamente vocale originale ale unor lucrări orchestrale de mare valoare din muzica clasică universală, în orchestrația lui Lee Reynolds.

Prin arta acestor muzicieni de elită, notele unor capodopere ale muzicii clasice aparținând lui Beethoven, Bartók, Enescu și Pachelbel se topesc și se transformă, curgând între genuri și dezvăluind noi conexiuni surprinzătoare.

Primul single, lansat astăzi, deschide albumul, cu arpegiile familiare ale Sonatei Lunii de Beethoven, care se transformă într-un tip foarte diferit de nocturnă - armoniile de blues și emoționalul scat evocă atmosfera unui bar de jazz plin de fum, în orele târzii ale nopții.

Video trailer-ul primului single poate fi urmărit aici:

O vocalistă fără egal, Teodora Brody sfidează genul și încântă audiențe din întreaga lume cu arta sa, ce cuprinde jazz, muzică clasică, muzică etno și nu doar atât. Cu puterea sa primordială de expresie și un registru vocal remarcabil de patru octave, instrumentul uluitor al Teodorei - vocea - este o forță a naturii de neuitat.

În ultimii 25 de ani, Teodora s-a afirmat pe scena internațională de jazz, colaborând cu artiști legendari, printre care Stanley Jordan, Benny Rietveld, Theodosii Spassov și regretatul Johnny Răducanu, susținând concerte pe scene prestigioase ale lumii, de la cele ale festivalurilor Montreux, Lugano și Marciac, până la Iridium Club din New York, și a inițiat fuziunea jazzului cu Doina, creația lirică particulară specifică poporului român.

Recent, imaginația muzicală îndrăzneață a Teodorei a purtat-o către un nou teritoriu, explorând muzica clasică dintr-o perspectivă complet nouă, cu interpretări vocale originale ale unora dintre capodoperele create de Beethoven, Bach, Enescu, Bartók.

După spectacole apreciate pe scena reputatului Festival Internațional George Enescu în 2019 și 2021, Teodora se întoarce la Festival pe 18 septembrie 2023, pentru a interpreta pe scena Ateneului Român extrase din albumul Rhapsody cu Manchester Camerata, într-un concert deja sold-out.