Travis Scott a susţinut luni un concert la Circus Maximus din Roma pentru a-şi lansa cel de-al patrulea album, „Utopia” (2023). În timpul spectacolului, publicul a avut surpriza de a-l vedea pe Kanye West, cunoscut acum sub numele de Ye, alăturându-se rapperului pe scenă. Împreună, cei doi artişti au preluat unele dintre cele mai de succes melodii din lume.

Kanye WestFoto: RICHARD ELLIS / UPI / Profimedia

Duo-ul a cântat „Can't Tell Me Nothing” („Graduation”, 2007) şi „Praise God” („Donda”, 2021), conform news.ro.

„Nu există 'Utopia' fără Kanye West. Nu există Travis Scott fără Kanye West. Nu există Roma fără Kanye West”, a scandat Travis Scott în faţa mulţimii chiar înainte ca Ye să urce pe scenă.

Este vorba despre prima apariţie live a lui Kanye West de când a făcut o serie de afirmaţii antisemite în toamna anului 2022.

În urma remarcilor sale, profilurile lui Ye au fost interzise pe anumite reţele de socializare. Cu toate acestea, contul său de pe platforma X, fostul Twitter, a fost reactivat recent la cererea lui Elon Musk.

Rapperul american a pierdut, de asemenea, o serie de contracte de parteneriat cu Balenciaga, Gap şi Adidas.

Concertul inițial, amânat

Iniţial, Travis Scott urma să prezinte „Utopia” în ziua lansării sale, 28 iulie, în cadrul unui spectacol la Piramidele din Giza.

Concertul a fost în cele din urmă anulat cu două zile înainte de data prevăzută din cauza unor „probleme de producţie”.

El a anunţat pe site-ul său oficial că plănuieşte o altă dată „foarte curând” la Pompei, în Italia.

În cele din urmă, miile de fani s-au adunat la Circus Maximus, cândva cea mai mare pistă de curse de care din Imperiul Roman.

O aluzie la filmul omonim regizat de rapperul american şi Gaspar Noé, lansat în acelaşi timp cu albumul său.