Fanii lui Taylor Swift, porecliți în spațiul anglo-saxon drept „swifties”, contribuie la o creștere masivă a cererii pentru bilete de avion în Europa în condițiile în care o urmează pe cântăreață în turneul ei „Eras” între lunile mai și august, afirmă compania spaniolă de rezervări online eDreams, citată de Reuters.

In aeroportFoto: Nicolas Economou-NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Datele eDreams arată că pentru perioada 17-19 mai, când Swift urmează să cânte la Stockholm, cererea pentru biletele de avion către capitala suedeză s-a sextuplat comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În ceea ce privește cererea pentru zboruri către Varșovia, Edinburgh, Liverpool și Paris în perioada în care Taylor Swift urmează să aibă concerte aici, ea a crescut cu 339%, 176%, 133%, respectiv 108%.

Taylor Swift aduce „Eras Tour în Europa”

Compania de rezervări online cu sediul în Barcelona afirmă că creșterea cea mai puternică a cererii a fost înregistrată la biletele pentru cursele transatlantice, ceea ce sugerează un interes major al fanilor americani ai lui Swift pentru concertele sale din Europa.

Pe lângă creșterea puternică a cererii pentru zborurile către destinațiile menționate, eDreams a observat creșteri notabile și pentru biletele de avion către Zurich, Lyon, Amsterdam, Viena, Milano și Madrid pentru perioadele în care Taylor Swift va concerta în orașele respective.

Această situație neobișnuită arată din nou impactul economic semnificativ pe care concertele lui Taylor Swift îl pot avea, lucru care a atras inclusiv atenția Fed, banca centrală de la Washington.

Popularitatea uriașă de care s-a bucurat turneul „Eras Tour” a lui Swift a contribuit la decizia revistei Time de a o desemna „Persoana anului 2023” în decembrie anul trecut.