Dupa mai bine de 40 de ani petrecuti pe cele mai importante scene din lume si dupa ce, in anii trecuti, la festivaluri precum Glastonbury sau Reading Leeds, a creat isterie in randul spectatorilor, invitandu-i pe scena, Iggy Pop vine la Bucuresti, unde va concerta in cadrul festivalului B'estfest, anunta Mediafax.

Iggy and the Stooges vor urca pe scena celei de-a treia editii a festivalului B'estfest, care se va desfasura pe 2, 3, 4 si 5 iulie, in parcarea complexului Romexpo din Capitala.

In cadrul B'estfest a mai fost deja confirmata prezenta trupei Motorhead, iar legendarii rockeri de la Manowar vor concerta in ultima zi a festivalului (5 iulie), la B'estfest Aftershock.

Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, costa 270 de lei, iar biletele pentru B'estfest Aftershock sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 lei si 150 lei.

Abonamentele B'estfest si biletele pentru Aftershock pot fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta si online, de pe siteul www.myticket.ro.

Iggy Pop, pe numele sau adevarat James Newell Osterberg, a avut un succes rasunator pe scena muzicii rock, numerosi artisti, precum Sex Pistols sau Nirvana, declarandu-se influentati de stilul sau inconfundabil.

Considerat un inovator al punk-rock-ului, fapt care i-a atras si porecle precum "The Godfather of punk" sau "The rock Iguana", Iggy Pop este recunoscut pentru prestatiile live cu adevarat spectaculoase, debordand de energie.

Iggy si-a inceput cariera ca tobosar in diferite trupe de liceu, The Iguanas - prima dintre ele - fiind si cea al carei nume l-a inspirat in alegerea pseudonimul de scena.

In perioada anilor '60 - '70, Iggy Pop a fost membru de baza al trupei de punk-garage rock The Stooges, insa popularitatea sa a crescut odata cu startul carierei solo, hituri precum "Lust for Life", "I'm Bored", "Real Wild Child", "Candy" sau "The Passenger" fiind deosebit de bine primite de public.

In 2003, Iggy a lansat albumul "Skull Ring", al 14-lea din cariera solo, material ce include si colaborari cu Sum 41, Green Day, Peaches si The Trolls.

Mai mult decat atat, pe album se regasesc si piese alaturi de fostii membri The Stooges, lucrul la acest material convingandu-l pe Iggy sa reuneasca trupa sa de suflet.

Din 2004, Iggy Pop, alaturi de Ron Asheton (chitara), Scott Asheton (tobe), Mike Watt (bass) si Steve MacKay (saxofon) au inceput sa concerteze impreuna sub numele - Iggy and The Stooges, trupa fiind cap de afis la festivaluri precum Sziget, Lowlands sau Glastonbury.