Adrian Plesca - Artanu, frontman-ul formatiei Timpuri Noi, a vorbit intr-un interviu pentru HotNews.ro despre ce ar face daca ar deveni ministrul Rock-ului in Romania, despre cum a fost persecutat in comunism, cum ar colabora cu artisti pe care ar fi dispus sa-i insulte, cat de talentat e in manuirea calculatorului si ce face cand uita versurile pe scena.

Inregistrarea interviului a fost precedata de o intalnire online cu cititorii HotNews.ro, pe care o puteti citi aici.

Asculta interviul cu Artanu

Descarca interviul in format MP3

Fragmente din interviu

  • Mi-ar placea enorm sa conduc un minister si cred ca cel mai bine as putea conduce Ministerul Rockului. Nu stiu cat de interesant as putea deveni eu la un moment dat intr-o conjunctura politica, de partea cui sa-mi ofer serviciile.
  • Ma gandeam, ca lider de opinie ce sunt, sa promovez ideile unui partid sau unei grupari si in schimb sa primesc conducerea unui minister. Si pentru ca nu as putea sa spun ceva, sa fie coerent, mi-ar placea sa se faca ministerului rockului si sa-mi pun oamenii mei. Si bineinteles, sa dau de pamant cu oamenii care m-au enervat pe parcusul carierei.  
  • Ce promisiuni faci ca sa ajungi ministru?: La promisiuni, demult imi vine sa promit. Cel mai mult eu eram foarte promitator cand ma luptam. Eu ma luptam cu comunistii si cu comunistele.
  • Adversarul meu cel mai temut a fost doamna comunista Vancioda, care era la sectorul 2. Era sa ne termine. Nu i-a convenit dansei, ne-a luat si atestatele. Am avut probleme extraordinar de serioase cu securitatea.  
  • Si au fost note informative, si la biroul organizatiei de baza, la mine la facultate, cat si la ceilalti membri ai formatiei sa ne dea afara din facultate. Am iesit basma curata cu ajutorul unor pile.  
  • Din pacate, acuma sunt pe fundul vasului s-au asezat straturi straturi de depuneri, pe care as vrea sa le rezolv la final de cariera, din pozitia de ministru.  
  • Atrag atentia tuturor celor care s-au pus cu mine ca ii asteapta zile negre, pentru ca eu sunt un om razbunator.
  • Timpuri Noi va fi peste tot cat timp voi fi ministru. Colegii mei vor avea ce functii vor vrea ei. Poate ca nu vor vrea nicio funtie, dupa cum ii cunosc, o sa vrea tot asa, sa huzureasca.  
  • Cred ca Timpuri Noi o s-o transform intr-un label si sa trimit oameni sub numele de Timpuri Noi, eu sa nu mai fac nimic, sa trimit pe colo pe colo, sa-mi aduca
  • Artanu despre piesele "cu nume", marca Timpuri Noi: Cu nume, ca nu stim altfel. Cred ca a venit si randul numelui Adrian, Dan, de astia care sunt in formatie. Am putea sa ne asumam si cateva melodii cu caracter autobiografic
  • Multi fani Timpuri Noi si Partizan ar vrea sa auda piesa Banii la concertele Timpuri Noi: Da, asa am si stabilit, adica a fost si Dan de acord. Poate el a fost de acord chiar inaintea mea, dar nu m-am prins eu. O sa apara si melodii de la alte formatii in spectacolele noastre, adica nu numai noi, noi si iarasi noi
  • Ne-am cultivat numai ego-ul, la microfon, in lumina reflectoarelor, altceva nu am facut decat sa aparem noi, in rolul nostru, eu, eu, eu si iarasi eu
  • Daca ma mai cheama Vita de Vie, as veni dublu. Ma cheama o data, eu vin de doua ori. Sunt prieten cu ei si imi place ce fac, cum fac. Si nu numai ei. Mai sunt Omul cu Sobolani, Timpuri Noi, Vita de VIe, The Mood, OCS, Sarmalele Reci, eu doar le am pus pe o lista si dumneavoastra vedeti asemanarea
  • As vrea totusi sa am colaborari dupa alt criteriu, dupa criteriul banesc; cu artisti de care usor mi-as putea bate joc, adica nu m-as da la o parte chiar sa-i si insult
  • Eu reprezint un maxim de tampenie, fiind semianalfabet. In regula calculatoare, in acest domeniu sunt semianalfabet; vai s-amar de viata mea, practic de fundul meu, de funduletul de bucatarie al meu, nu ma pricep foarte bine la calculatoare, iar de un mail sau un Messenger.... Pan-acum nici nu puteam transfera pe mess si pe mail.
  • Eu am un alt sistem de operare, de la un alt mare constructor care se adreseaza elitei in general. Eu n-am calculatoare ca dumneavoastra; eu cand deschid, rup; cu un fruct, sunt foarte destept cand apar cu calculcatorul ala.
  • In perioada lunii decembrie, luna entertainment-ului dus pana la extrem, tocmai din cauza crizei, noi nu prea am am fost invitati, pentru ca noi nu stim sa distram lumea.  
  • Despre criza: O alta melodie pe care mi-a incredintat-o maestrul Dj Vasile este "Fericirea"; acolo "adevarul supara si minciuna bucura"; asta promoveaza piesa lui
  • Daca am emotii... ce fac? E cumplit sa te ineci. Dar... trisez putin, beau un pahar de vin inainte. Imi fixez o tinta: sa fiu placut, sa fiu simpatizat, sa fiu acceptabil macar; . pe de o parte ma sublim, dar pe de alta parte, va dati seama, sunt previzibile si unele scaderi. eu sunt ocupat, eu am grija de strofe, de refrene.  
  • Despre cum uita Artanu versurile pe scena: Da, uit des; si atunci fac aceasta situatie balbaita rau de tot; trebuie cumva asumata; in orice caz, orice, dar numai nu cumva sa incerc sa incep sa sterg cu guma documente legale; ca se vede; niste semnaturi, niste inscrisuri; lasam asa, cum e pe maculator.