Sute de albanezi din Kosovo protesteaza in cadrul unei campanii pe site-ul de socializare Facebook impotriva prezentei trupei Morandi la un concert care marcheaza un an de la declararea independentei provinciei, transmite BalkanInsight. Potrivit informatiilor, albanezii din provincie doresc boicotarea formatiei din Romania pentru ca autoritatile de la Bucuresti nu au recunoscut independenta regiunii.

Aproape 1.000 de kosovari s-au inscris intr-un grup de pe Facebook intitulat "Fara Morandi de ziua independentei noastre". Formatia, alcatuita din Marius Moga si Andrei Stefan Ropcea, este programata sa sustina un concert marti seara la Pristina.

Grupul anti-Morandi
Foto: Facebook
"Romania face lobby pe langa alte tari sa nu recunoasca Kosovo. De aceea nu ii vrem pe Morandi aici", a declarat unul dintre membrii grupului de pe Facebook, in timp ce un altul a declarat ca autoritatile "ar trebui sa le interzica romanilor sa intre in Kosovo".

Oficialii albanezi de la Pristina au declarat independenta provinciei Kosovo fata de Serbia la 17 februarie 2008. Romania nu a recunoscut independenta provinciei, in ciuda faptului ca majoritatea tarilor din UE au decis sa recunoasca noul Guvern din Kosovo.