We Are The People, noul single al trupei australiene Empire Of The Sun, beneficiaza de un videoclip online interactiv, informeaza revolutionmagazine.com.

Virgin EMI a decis sa promoveze intr-un mod inedit noul single al trupei Empire Of The Sun, cu ajutorul tehnologiei create de Product Magnet. Virgin sustine ca este este vorba de primul videoclip interactiv creat vreodata.

Interactivitatea videoclipului se datoreaza existentei unor "touch points". Este vorba de mai multe sfere - rosii sau galbene - care apar pe parcursul piesei si care devin active in momentul in care cursorul se misca pe ecran. Prin apasarea pe aceste sfere, sunt dezvaluite parti dintr-un cod promotional. Codul poate fi apoi inserat in interfata video, fapt ce le permite userilor sa participe la un concurs cu premii din partea trupei.

Videoclipul We Are The People poate fi urmarit aici.

Desi Virgin EMI sustine ca We Are The People ar fi primul videoclip interactiv creat vreodata, formatia Hoobastank a lansat, chiar la inceputul acestui an, videoclipul My Turn, care le permite userilor sa creeze diferite versiuni video. Ei pot schimba costumatia membrilor trupei, instrumentele etc.

Vezi aici videoclipul My Turn.

De asemenea, trupa Arcade Fire a lansat in 2007 un videoclip interactiv pentru piesa Neon Bible, care poate fi vazut aici.