Cristi Minculescu, solistul trupei Iris, a urcat pentru prima data pe scena, sambata seara, la Craiova, dupa transplantul de ficat suferit in luna martie. Artistul a cantat alaturi de cei 15.000 de craioveni stransi in Piata Mihai Viteazul, cu ocazia decernarii premiilor Romanian Music Awards, imnul echipei Universitatea Craiova, potrivit Mediafax.

Componentii formatiei Iris au fost adusi, in jurul orei 21:30, cu o duba a Jandarmeriei, in Piata Mihai Viteazul, unde urmau sa primeasca de la primarul Craiovei, Antionie Solomon, premiul "Most Wanted Award". Cristi Minculescu a ramas aproximativ o ora in masina, urcand in tribuna cu oficialitatile si formatiile care au participat la Romanian Music Award, cu cateva minute inainte ca Iris sa primeasca premiul.

Intrarea in scena si-a facut-o cu binecunoscuta formula "Buna seara prieteni!". Cristi Minculescu a tinut sa multumeasca echipei de fotbal Universitatea Craiova, care l-a "tinut in viata" si al carui fular cu insemnele clubului, pe care l-a primit de la o jurnalista, l-a purtat la gat.

"Salut orasul copilariei mele, salut Craiova, cel mai frumos oras din lume! Multumim unei echipe de fotbal care, personal, m-a tinut in viata. Este vorba de cea mai frumoasa echipa de fotbal din lume, Universitatea Craiova. Vreau sa le multumesc fotbalistilor care m-au tinut in viata din martie pana acum, si nu numai", le-a spus Cristi Minculescu celor peste 15.000 craioveni stransi in piata.

Peste 15.000 de persoane s-au strans, sambata seara, in centrul Craiovei, unde a avut loc evenimentul decernarii premiilor Romanian Music Awards.

Luna trecuta, managerul trupei Iris, Cosmin Nicoara, declara ca Minculescu va reveni pe scena la sfarsitul lunii iulie - inceputul lunii august, precizand ca primele spectacole in care va aparea acesta vor avea o durata redusa.

Iris pregateste, insa, pentru toamna acestui an, la sfarsitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie, un show de proportii, ale carui detalii urmeaza a fi puse la punct, a adaugat Cosmin Nicoara.

Cristi Minculescu a fost supus, in luna martie, unui transplant hepatic la o clinica din Germania, donatorul fiind chiar sotia sa. Ulterior, cantaretul a mai suferit alte doua interventii chirurgicale. In varsta de 50 de ani, Cristi Minculescu sufera de o boala ereditara, polichistica hepato-renala, mostenita de la tatal sau.