Tarak Ben Ammar, prieten si ex-manager al lui Michael Jackson, i-a calificat vineri drept "criminali" pe medicii "sarlatani" care au profitat de faptul ca regele muzicii pop era "ipohondru" si "l-au indopat cu medicamente", relateaza AFP, citand o declaratie pentru radioul francez Europe 1.

"Este evident ca cei care au fost criminali in aceasta afacere sunt medicii care l-au ingrijit de-a lungul carierei, care i-au distrus fata, care i-au dat medicamente pentru a-l scapa de durere", a declarat Tarak Ben Ammar, producator de cinema si om de afaceri tunisian.

"Nu mai putea sa doarma si lua somnifere. Era ipohondru si nu vom sti niciodata daca era intr-adevar bolnav, pentru ca era inconjurat de medici care traiau din aceasta maladie, care il facturau cu mii si mii de dolari pentru medicamente, pentru vitamine...", a continuat Ammar, care a fost managerul cantaretului in turneul mondial efectuat la sfarsitul anilor '90.

El sustine ca Michael Jackson a murit "in urma unei crize cardiace, pentru ca lua tot felul de medicamente", dar a precizat ca nu l-a vazut niciodata drogandu-se pe starul pop.

"Manca foarte prost, nu a avut niciodata o viata foarte sanatoasa, nu putea sa faca sport. Toate acestea ar fi avut aceleasi consecinte asupra oricarei fiinte umane", a concluzionat el.

Michael Jackson a murit joi, la varsta de 50 de ani, intr-un spital din Los Angeles, unde fusese adus in urma unui stop cardiac.