Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat, vineri, ca Michael Jackson a fost un om de "o mare sensibilitate si un mare talent", care a marcat istoria "muzicii tinere", prima venire a artistului in Romania, in 1992, reprezentand un eveniment cu totul deosebit pentru romani, relateaza Mediafax.

Iliescu a precizat ca momentul venirii lui Michael Jackson in Romania, la doi ani de la Revolutie, respectiv "la inceputul tansformarilor profunde care au schimbat viata societatii romanesti", a reprezentat "un veritabil eveniment", apreciat de toti romanii.

"La vremea respectiva, el era pe val, era cel mai cunoscut, cel mai indragit si orice spectacol al lui era un eveniment. Asa incat toti romanii au apreciat sosirea lui Michael Jackson in Romania", a spus fostul presedinte.

Ion Iliescu a aratat ca prima sa intalnire cu Michael Jackson a avut loc la Casa de Copii de langa Arcul de Triumf.

"Trasaturile lui de caracter - om foarte simplu, foarte deschis, nesofisticat, cu o anumita inocenta specifica copilariei - le-am simtit si in contactul acesta cu lumea copilariei, cu copiii. S-a simtit extraordinar de bine si se vedea ca ii place aceasta comunicare directa cu copiii si caldura cu care copiii l-au intampinat”, a spus Iliescu despre prima sa intalnire, in calitate de presedinte al Romaniei, cu Michael Jackson.

Fostul sef de stat a aratat ca Michael Jackson a fost un om de mare sensibilitate si un mare talent, care a marcat un moment in istoria muzicii tinere, iar venirea sa in Romania a reprezentat, pentru tinerii care il indrageau si pentru romani, in general, un eveniment cu totul deosebit.

"Din pacate, s-a stins devreme si la asta a contribuit si viata dusa in ultimii 10-15 ani, care pentru el nu a fost usoara - cu presiuni de tot felul, cu dificultati majore. Este pacat ca s-a pierdut un om de talentul pe care l-a avut Michael Jackson. Ramane in memoria tuturor ca o figura, ca un moment in evolutia acestei lumi", a conchis Iliescu.