Decesul neasteptat al regelui muzicii pop, Michael Jackson, la varsta de 50 de ani, ramane inconjurat de mister si continua sa starneasca unde de soc in intreaga lume, relateaza AFP.

Un purtator de cuvant al institutului medico-legal din Los Angeles nu a oferit nicio explicatie

Ultima imagine cu Michael Jakson
Ultima imagine cu Michael Jakson
Foto: www.etonline.com
privind cauzele decesului, precizand insa ca o autopsie va fi efectuata in cursul zilei de vineri. O parte a anturajului artistului evoca insa consumul masiv de medicamente al starului american.

"Si-a pierdut cunostinta cand a ajuns" la spitalul Ronald-Reagan al UCLA, aflat la cativa kilometri distanta de domiciliul sau, "iar decesul sau a avut loc la ora 14:26 (21:26 GMT)", a precizat sursa citata.

Cu putin timp inainte de ora 19:00, ramasitele pamantesti - invelite cu o panza - au fost duse la morga din Los Angeles, sub privirile cameramanilor.

Unul dintre fratii lui Michael Jackson, Jermaine, a afirmat ca medicii au incercat sa-l reanimeze timp de o ora, fara succes insa.

El a vorbit despre un stop cardiac intervenit, potrivit presei americane, la domiciliul lui Michael Jakson din Holmby Hills, un cartier bogat din Los Angeles.

Michael Jackson urma un tratament medical, in incercarea de a ajunge la o forma fizica suficient de buna pentru a-i permite sa sustina seria de cincizeci de concerte programate in aceasta vara, a declarat un avocat al familiei, Brian Oxman, care a afirmat, pentru CNN, ca decesul sau nu era neasteptat, "avand in vedere cate medicamente lua".

La sfarsitul lui mai, organizatorii anuntasera amanarea marii reveniri a starului, negand insa vreo legatura cu starea de sanatate a artistului.

In timp ce toate televiziunile americane rivalizau in editii speciale, fanii lui Michael Jackson din New York s-au adunat pentru a-i aduce un ultim omagiu, cantand.