Familia lui Michael Jackson, care a murit joi la varsta de 50 de ani, a cerut o a doua autopsie a acestuia, a declarat, sambata, Brian Elias, purtator de cuvant al institutului medico-legal din Los Angeles.

Elias a precizat ca solicitarea familiei a fost formulata vineri, inainte de predarea trupului neinsufletit al cantaretului.

Conform site-ului TMZ.com, primul care a anuntat moartea lui Jackson, cea de-a doua autopsie ar fi efectuata la Los Angeles.

Rezultatele preliminare ale primei autopsii au eliminat ipoteza decesului ca urmare a unui act criminal. Institutul medico-legal a precizat insa ca rezultatele definitive, care includ si analize toxicologice, vor fi cunoscute abia peste "patru sau sase saptamani".

Presa americana a luat in calcul mai multe cauze care au dus la disparitia artistului. Stopul cardiac care i-a provocat moartea lui Michael Jackson ar fi fost cauzat de o injectie cu Demerol, analgezic asemanator morfinei de care cantaretul era dependent de mai multi ani, anunta vineri SkyNews. Si avocatul familiei Jackson, Brian Oxman, sustine ca moartea a fost provocata de o supradoza de analgezice iar Uri Geller, unul dintre apropiatii cantaretului, crede ca stresul a cauzat moartea acestuia, arata The Telegraph.

Ian Halperin, autorul biografiei "The Final Years Of Michael Jackson", care urmeaza sa apara saptamana viitoare sustinea in decembrie 2008 ca Jackson sufera de o boala pulmonara cronica si ca mai are sase luni de trait, relateaza dailymail.co.uk.

Interesanta este inregistrarea apelului 911 prin care un necunoscut cerea ajutor la adresa lui Michael Jackson. In apel, necunoscutul nu a spus niciodata ca megastarul este cel care are nevoie de asistenta medicala, ci un barbat, de aproximativ 50 de ani.

Tot persoana din inregistrare vorbeste de un doctor, care incearca sa il resusciteze pe barbatul aflat pe pat. Or, specialistii stiu ca o resuscitare nu se face niciodata pe pat, ci pe o suprafata tare.

Familia va decide daca va exista o inmormantare sau daca Michael va fi conservat prin plastifiere, asa cum si-a dorit artistul.