Nu doar soarta celor trei copii ai lui Michael Jackson este incerta dupa decesul starului, ci si a "pet-urilor" Regelui muzicii pop: patru girafe, doi tigri, doi urangutani si alte animale exotice. Michael Jackson adoptase, in urma cu peste 20 de ani, si un cimpanzeu, Bubbles, care a fost gasit mort, anul trecut, in cusca sa de la gradina zoologica unde ajunese dupa ce a fost abandonat de starul pop. Acum, organizatia PETA este ingrijorata pentru soarta celorlalte animale adoptate de star, potrivit AFP.

Pe vremea cand se afla pe culmile gloriei, Michael Jackson avea o veritabila gradina zoologica privata compusa din girafe, tigri si alte animale, pe celebrul sau domeniu Neverland. Intre timp, aproape toate animalele au fost transportate in alte locuri, in decursul ultimilor ani, pe masura ce problemele personale si financiare ale starului s-au inmultit.

Michael Jackson si Bubbles:

Bubbles, devenit, la un moment dat, cel mai cunoscut cimpanzeu din lume, gratie faptului ca avea onoarea de a imparti camera cu insusi Regele muzicii pop, a fost abandonat de starul pop in 2005. In februarie 2008, Bubbles a fost gasit mort in cusca sa de la gradina zoologica unde era cazat dupa ce Michael Jackson l-a abandonat. Starul pop l-a cumparat pe Bubbles de la un antrenor de animale cunoscut la Hollywood, Bob Dunn, insa cativa ani mai tarziu, a vrut sa i-l inapoieze acestuia, starul temandu-se ca cimpanzeul le-ar putea face rau celor 3 copii ai sai.

In ceea ce priveste celelalte animale care i-au apartinut lui Michael Jackson, militantii organizatiei PETA atrag atentia ca este dificil sa dea de urma multora dintre acestea. Lisa Wathne, militant PETA si expert in problema animalelor exotice aflate in captivitate, este ingrijorata in special in privinta celor doi urangutani care au apartinut starului si care se afla, acum, in grija unei persoane particulare din Connecticut, dar si a reptilelor care au ajuns la la o mica gradina zoologica din Oklahoma.

In opinia militantei PETA, cazul lui Michael Jackson demonstreaza pericolul transformarii animalelor salbatice in animale domestice: "Oamenii care fac asta incep prin a avea cele mai bune intentii, cum s-a intamplat, desigur, si in cazul lui Michael Jackson, insa nu sunt pregatiti sa ingrijeasca aceste animale. Din nefericire, cel mai probabil dificultatile financiare ale lui Michael Jackson au facut ca aceste animale, pe care starul le-a adoptat, sa fie apoi imprastiate prin lume. Din pacate, nu stim cu exactitate unde se gasesc acum toate aceste animale".

In 2006, PETA a depus o plangere in care acuza relele tratamente de care ar fi avut parte animalele "cazate" la Neverland, celebrul domeniu al lui Michael Jackson din California. Autoritatile care au inspectat menajeria starului nu au gasit, insa, nimic in neregula.

Cei doi tigri ai lui Michael Jackson, Thriller si Sabu, au fost transportati intr-o rezervatie din California, de care se ocupa actrita Tippi Hedren.

De asemenea, o fundatie din California, "Vocile salbatice", care detine o rezervatie in Arizona, a adoptat cele patru girafe care i-au apartinut Regelui muzicii pop, dar si reptilele si pasarile salbatice, insa PETA sustine ca rezervatia nu ar fi o gazda ideala pentru aceste animale, in special pentru girafe.