Michael Jackson a prevazut, intr-un proiect de testament redactat in 2002, o impartire a averii sale intre mama sa, cei trei copii si mai multe societati de caritate, fara a lasa insa nimic pentru tatal sau, Joseph Jackson, in varsta de 80 de ani, potrivit AFP.

Un avocat al cantaretului ar urma sa faca public acest document joi, in fata unui tribunal din Los Angeles, potrivit Wall Street Journal.

Potrivit proiectului din 2002, executori testamentari vor fi avocatul John Branca si producatorul John Mclain, un prieten al lui Jackson.

John Branca, care a lucrat pentru starul pop intre anii 1980 si 2006, este cel care a redactat proiectul de testament. Michael Jackson l-a reangajat pe John Branca cu putin timp inainte de a muri.

Parintii lui Michael au anuntat ca nu au vazut inca acest document.

Joseph Jackson, cu care Michael a avut o relatie tensionata, nu este mentionat in acest testament.

Succesiunea lui Michael Jackson se anunta o adevarata bataie de cap, avand in vedere complexitatea acesteia - o participatiune de 50% in Sony/ATV Music Publishing - si marimea datoriilor lasate in urma, evaluate la 500 milioane dolari.

Wall Street Journal nu precizeaza daca in testament se face vreo referire la custodia copiilor sai. Luni, un tribunal din Los Angeles i-a incredintat temporar mamei cantaretului, Katherine Jackson.