Un muzician canadian care nu a reusit sa obtina despagubiri pentru chitara sa sparta, sustine el, de compania aeriana United Airlines, si-a luat revansa intr-un mod mai putin obisnuit: a compus un cantec pe care l-a postat pe YouTube, melodia devenind in scurt timp un adevarat succes, relateaza AFP.

In videoclipul postat luni pe internet, Dave Carroll povesteste cu umor cum chitara sa, un "Taylor" in valoare de 3.500 de dolari, facuta pe comanda, a fost stricata in timp ce angajatii companiei manevrau bagajele, pe aeroportul O'Hare din Chicago, anul trecut.

Cand si-a deschis bagajele, a constatat ca instrumentul sau fusese distrus. Muzicianul sustine ca a incercat, timp de noua luni, sa obtina despagubiri de la reprezentantii companiei, dar acestia si-au declinat orice raspundere.

Pentru a se razbuna, a inregistrat melodia "United breaks guitars", vizionata de peste 1,2 milioane de persoane din momentul in care a fost postata pe YouTube.

Uimit de succesul obtinut, canteretul este asaltat acum de cereri de interviuri din partea televiziunilor americane. Din acest motiv, sustine el, nu a apucat inca sa discute cu responsabilii United Airlines, care au incercat de doua ori sa ia legatura cu el, in urma succesului de care s-a bucurat melodia.

Cea mai mare organizatie profesionala a muzicienilor canadieni, AFM Canada, s-a declarat satisfacuta de succesului cantecului lui Dave Carroll, care trage un semnal de alarma asupra problemelor cu care se confrunta cantaretii, obligati sa calatoreasca foarte mult pentru a-si exercita meseria.

"Este, intr-un fel, povestea clasica a lui David si Goliath: Dave Carroll s-a folosit de arta pentru a crea o fronda metaforica care si-a atins tinta din plin", a declarat Bill Skolnik, vicepresedintele AFM.