Joe Jackson - tatal lui Michael - sustine intr-un interviu pentru canalul de televiziune american ABC News, ca organizatorii concertelor de la Londra au prevazut prea multe reprezentatii, iar fiul sau nu era pregatit sa sustina cele 50 de spectacole. "Stiam ca Michael nu putea sa faca toate aceste concerte fara intrerupere, fara a se odihni", a adaugat Joe Jackson, care a mai precizat ca era ingrijorat pentru sanatatea fiului sau. El a explicat ca Michael si-a dat acordul pentru 10 reprezentatii, apoi organizatorii au adaugat alte 40 de concerte.

De altfel, si consilierul financiar al megastarului a declarat ca Michael Jackson nu era intr-o atat de buna conditie fizica pentru a reusi marea sa revenire pe scena. Aceste afirmatii au fost contrazise de Randy Phillips, responsabil al AEG Live, organizatorul concertelor londoneze, care a precizat ca "regele pop" era intr-o forma excelenta in timpul repetitiilor. El a mai spus ca ideea de a mari numarul de concerte de la 31 la 50 a fost al lui Michael Jackson.

CNN aminteste, insa, ca Michael avea tot corpul intepat de ace de seringa in momentul decesului, dupa cum a declarat o sursa apropiata anchetei. Dependenta lui de medicamente, precum si eventuala responsabilitate a medicilor sunt subiectele centrale ale anchetei privind moartea megastarului.