Doctorul care a incercat sa-l resusciteze pe legendarul chitarist Jimi Hendrix sustine ca este "plauzibila" teoria unei crime. John Bannister, chirurg pe atunci la spitalul din Kensington, a declarat in cadrul unui interviu ca pacientul parea "inecat" cu o mare cantitate de vin rosu.

O afirmatie care se potriveste cu acuzatiile lansate de James "Tappy" Wright, fostul manager in varsta de 65 de ani care a lucrat pentru Mike Jeffrey, managerul lui Hendrix, scrie The Telegraph. Prieten al celor doi, Wright sustine in noua sa carte ca managerul lui Hendrix, ingropat in datorii, a reusit sa obtina polita de asigurare de viata in valoare de 2 milioane de dolari facuta de star in momentul in care dependenta de medicamente crescuse si i-a marturisit ca starul valora pentru el "mai mult mort, decat viu".

Mai mult, acesta pretinde ca Mike Jeffrey i-a spus ca a pus la cale uciderea chitaristului cu o luna inainte de moartea lui Hendrix, printr-un accident de avion. Oficial, Jimi Hendrix a murit la 27 de ani prin sufocare cu voma, dupa o supradoza de droguri. Versiunea lui "Tappy" Wright este ca starul a fost ucis la ordinul managerului sau, de o banda care i-a spart camera de hotel si i-a turnat pe gat vin si calmante pana cand l-au inecat.

Medicul Bannister, in varsta de 67 de ani, a marturisit ca nu stia cine este Hendrix cand l-a urcat pe masa, in dimineata zilei de 18 septembrie 1970. A povestit ca a incercat sa-l resusciteze, dar fara nicio speranta. "Am incercat cam o jumatate de ora, dar nu am avut niciun raspuns. Chiar a fost o incercare in van", a continuat acesta. "Cineva m-a intrebat: 'Stii cine era? Era Jimi Hendrix', iar eu l-am intrebat 'Cine e Jimi Hendrix?'".

A precizat, insa, ca datele publicate de James "Tappy" Wright asupra mortii sale "sunt plauzibile, din cauza volumului de vin". "Cantitatea de vin pe care am gasit-o era extraordinara". Era plin de bautura pe par si pe tricou, iar "stomacul si plamanii erau absolut imbibati de vin. N-am vazut niciodata atata vin", a subliniat medicul.

"A varsat o mare parte din vin si ma gandeam ca cel putin o jumatate de sticla de bautura ii fusese varsata in par. S-a inecat cu o mare cantitate de vin rosu".

John Bannister traieste acum in Sydney, insa nu mai profeseaza din 1992, cand i s-a suspendat dreptul de libera practica.