Studiourile de film Sony Pictures sunt pe cale sa lanseze un lungmetraj cu ultimele repetitii ale lui Michael Jackson. Imaginile surprind pregatirile megastarului pentru seria de concerte din cadrul turneului "This Is It", scrie Le Point. Sony Pictures a contactat deja compania AEG Entertainment, pentru cumpararea drepturilor asupra inregistrarilor a 80 de ore de repetitii la care a participat "regele muzicii pop".

Cineastul si coregraful Kenny Ortega, care a filmat repetitiile, este deja in sala de montaj, pentru a termina lungmetrajul pana la sfarsitul anului 2009, au declarat pentru Variety surse apropiate de Sony. Filmul va fi compus din cel putin trei parti, una dintre ele fiind o versiune alternativa inedita a clipului Thriller, pregatit de proiectare in timpul celor 50 de concerte.

Inainte de realizarea filmului, AEG Entertainment pregateste un concert omagial in memoria lui Michael Jackson, ce va avea loc la Londra, pe 29 august. Show-ul planificat pe data in care starul ar fi implinit 51 de ani va aduce pe scena numerosi artisti, printre care Justin Timberlake si Janet Jackson.