Unul dintre fratii starului pop Michael Jackson, Jermaine, pregateste un concert omagial special pentru artistul decedat in 25 iunie. Evenimentul ar urma sa aiba loc la finalul lunii septembrie, in fata castelului Schonbrunn din Viena, a declarat unul dintre organizatori pentru AFP.

Data exacta a spectacolului nu a fost insa anuntata, dar acesta ar urma sa aiba loc intre 20 si 27 septembrie, a declarat un reprezentant al World Awards Media care se ocupa de eveniment.

Fratele starului american a explicat ca a fost ales orasul Viena pentru ca era unul dintre locurile preferate ale lui Michael.

Organizatorii se asteapta la peste 85.000 de spectatori. Pentru eveniment a fost creat un site special www.tribute2009.com care va tine la curent fanii cu desfasurarea acestuia. Potrivit paginii de internet, biletele de vor pune in vanzare peste opt zile, adica in 20 august.

Pe de alta parte, in 30 octombrie va fi lansat filmul ultimului concert al lui Michael Jackson. Numit "This is it" acesta va contine scene de la repetitii si filmari din culisele pregatirilor pe care artistul le-a facut pentru ceea ce ar fi trebuit sa fie ultimul sau turneu, cele 50 de concerte in Londra.

De altfel, spectacolele de pe 29 august de la Londra in memoria artistului au fost anulate din cauza ca putine vedete au confirmat participarea, au anuntat organizatorii. Singurele vedete dispuse sa cante in memoria regelui pop au fost: Justin Timberlake, Leona Lewis, Stevie Wonder, Lionel Ritchie, Janet si Jermaine Jackson, scrie presa internationala.