Mai multi cetateni azeri au fost anchetati de politie pentru ca au votat la concursul international de muzica Eurovision cu Armenia, tara cu care Azerbaidjan nu are relatii diplomatice tocmai cordiale aflandu-se chiar in razboi in anii '90, potrivit BBC.

Cetatenii azeri au fost pusi de politie sa-si motiveze decizia de a vota "tara dusmana" si i-a acuzat chiar ca sunt tradatori si pun in pericol siguranta nationala.

In anul 2009 Armenia a fost reprezentata de duo-ul de surori Inga & Anush Arshakyan. Ele au ocupat locul 10 in finala cu un total de 92 de puncte si locul 5 in prima semifinala avand un total de 99 de puncte.

Conflictul dintre Azerbaidjian si Armenia a inceput in 1992-1993 , motivul conflictului fiind enclavaNagorno-Karabah. Teritoriile ocupate de militarii din Nagorno-Karabah cu sprijinul Armeniei totalizeaza in prezent 20% din teritoriul initial al fostei RSS Azerbaidjene. Armenia este principalul aliat al Rusiei in Caucaz, in timp ce Azerbaidjanul, ca si Georgia, are relatii privilegiate cu Statele Unite.

Cantecul interpretat de Inga & Anush Arshakyan