Superstar a fost primul text scris de mine pentru Directia 5 si a aparut pe discul cu acelasi nume, de acum zece ani. Celalalt textier din afara trupei era Liviu Hoisan (”Comandorului” i se datoreaza, printre altele, versurile binisor sado ale cintecului Altul mai bun). Eu am avut numai trei texte pe tot albumul, dintre care unul pentru duetul cu Paula Seling.

Multi oameni care se pricep spun ca a fost un album vizionar, care si-a depasit epoca. A fost prima “tradare” a mea fata de Sarmalele Reci, trupa la care am exclusivitate pe texte. Cu timpul s-a dovedit ca deschiderea spre noi colaborari, spre stiluri diferite de muzica, imi prieste, ma solicita creativ si imi imbogateste panoplia libretistica.

Melodia Superstar mi-a dat ocazia sa incerc tema intilnirii cu femeia-inger (asa zisa donna angelicata a stilnovistilor, influentati la rindu-le de trubaduri), intr-o abordare contemporana, pe gustul noilor generatii. (Hei, si era cu mult inainte de James Blunt!) In plus, versul “eram doar fraier” a declansat moda “fraierilor” celebri ai lui Voltaj (”am fost un fraier cind…”) si Stigma (”stiu ca sint fraier… sint doar un fraier…”).

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Florin Dumitrescu.