Mii de fani au huiduit-o pe Madonna dupa ce aceasta a vorbit in timpul concertului de la Bucuresti despre discriminarile la care sunt supusi tiganii in tarile din estul Europei, noteaza Sky News.

"Exista multe cazuri de discriminare a tiganilor in Europa de Est si acest lucru ma intristeaza foarte tare, in special pentru ca noi credem in toleranta - tigani, homosexuali, oameni care sunt diferiti. Toti trebuie tratati la fel, nu uitati asta", a declarat vedeta.

Multi dintre cei 60.000 de spectatori aflati la concert si-au aratat dezaprobarea prin huiduieli, insa Madonna nu a reactionat, mai noteaza Sky News.

Sky News mai scrie ca in Romania exista peste 500.000 de oameni de etnie roma, dar cifra reala ar fi undeva in jurul a doua milioane. Tiganii din Romania sunt minoritatea cea mai dezavantajata social si economic, cu un nivel ridicat de analfabetism.

Examiner.com scrie si despre amenintarile cu moartea pe care le-a primit cantareata in Serbia, dar si despre preotii bulgari care cer anularea concertului Madonna, programat in ziua Sf. Ioan Botezatorul.

Madonna ar trebui sa primeasca o medalie pentru curajul de a canta in aceste tari est europene, mai scrie Examiner. "Fanii ei o vor cu siguranta acolo, asa ca bravo ei ca nu se clatina in fata amenintarilor si a criticilor".

"Am huiduit-o pentru ca mi s-a parut falsa. Cu ce ocazie ne spune ea asa ceva?", le-a spus un tanar de 23 de ani celor de la Associated Press.