La cimitirul Forest Lawn din Glendale, la periferia Los Angeles-ului, in vestul Statelor Unite, a avut loc inmormantarea lui Michael Jackson, la peste doua luni de la moartea sa.

Potrivit politiei, au fost invitate intre 150 si 200 de persoane, pentru o ceremonie intima care urma sa inceapa la ora locala 19.00 (2.00 GMT) si sa dureze aproximativ doua ore.

Canalele de televiziune au aratat imagini cu o parte dintre invitati, asezati pe scaune albe, in asteptarea ceremoniei. Printre ei se afla si vechea prietena a lui Michael, Elizabeth Taylor. Potrivit France Presse, au fost prezente personalitati apropiate de Michael Jackson - diva muzicii soul, Aretha Franklin, cantareata Diana Ross, actita Brooke Shields.

Grupuri mici de admiratori, precum si peste 400 de jurnalisti au stat in spatele barierei de securitate. Fanii lui Michael au fost rugati de familie sa stea deoparte si sa nu tulbure ceremonia.

Familia regelui pop a sosit la cimitir cu o ora intarziere. Cortegiul, compus din peste 20 de vehicule, si-a facut intrarea la scurt timp dupa ora locala 20.00.

Trupul regelui pop a fost asezat intr-un mormant pe Terasa Sacra a Marelui Mausoleu, construit dupa celebrul cimitir Campo Santo din Genova, in Italia.Mormantul este inconjurat cu multe camere de luat vederi.

Cei trei copii ai starului pop - Prince Michael (12 ani), Paris (11 ani) si Prince Michael II (7 ani) au pus in sicriul tatalui lor biletele ca "Te iubim, tata" sau "Ne lipsesti", precum si manusa alba pe care Michael o purta uneori pe scena.

Potrivit CNN, la mormantul lui Michael a cantat o veche prietena a megastarului, cantareata Gladys Knight. Mausoleul in care este inmormantat Michael - care poate fi vizitat in mod normal - a fost închis, urmand sa se redeschida dupa cateva ore de la inmormantarea starului.