Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Traditiei si Creatiei Populare, organizeaza, sambata, cea de-a doua editie a festivalului "Ziua Chitarelor", eveniment care va fi gazduit de sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra din Bucuresti, informeaza Agerpres.

Potrivit PMB, intreaga zi de sambata va fi dedicata chitarei moderne, ocazie cu care unii dintre cei mai renumiti chitaristi ai momentului vor sustine cate un master class, iar seara un concert. Este vorba despre Andy Timmons (SUA), Greg Howe (SUA), Michael Angelo Batio (SUA), Richard Hallebeek (Olanda), William Stravato (Italia).

Pasionatii de chitara vor participa si la un concurs, în cadrul caruia vor fi oferite premii importante: o pedala "T-REX MAB OVERDRIVE" - pentru locul 3, o cutie acustica "Addict Cabs standard custom 2x12" - pentru locul 2 si o chitara "Ibanez RGHRG1" - pentru locul 1.

Lista finalistilor concursului de sambata se afla pe www.ziuachitarelor.com, printre acestia numarandu-se doi romani, restul de opt provenind din tari precum Bulgaria, Italia, Marea Britanie, Macedonia, Croatia, Polonia, Albania sau Brazilia.

Intrarea la festival se va face pe baza rezervarilor facute pe site-ul www.ziuachitarelor.com.

Greg Howe este cunoscut pentru colaborarile sale cu nume grele ale muzicii internationale precum Michael Jackson, Enrique Iglesias si Justin Timberlake. Andy Timmons este considerat unul dintre cei mai buni 20 de chitaristi din lume, a colaborat Steve Vai si Joe Satriani. Bret Garsed a predat timp de 15 ani la cea mai prestigioasa scoala de chitara din lume, 'GIT' din Los Angeles.

Michael Angelo Batio este considerat 'un capriciu al naturii - mai mult decat un om, o masina', avand capacitatea de a canta la doua chitare în acelasi timp. Richard Hallebeek a studiat la 'Musician Institute', din Los Angeles, si a batut recordul mondial pentru cel mai bine vandut CD de jazz fusion. William Stravato a studiat la 'Guitar Institute of Technology' din Hollywood, unde a si cantat alaturi de chitaristi importanti din America.

In prezent, el scrie pentru revista 'AXE' din Italia si preda la una dintre cele mai mari scoli de muzica moderna din Roma.