Ronnie James Dio, cel care l-a inlocuit pe Ozzy Osbourne in Black Sabbath, a murit duminica, la cinci luni dupa ce a fost diagnosticat cu cancer la stomac, anunta Reuters. Solistul avea varsta de 67 de ani.

Ronald James Padavona, nascut intr-o familie italo-americana in New Hampshire, a condus si propria sa formatie, Dio, al carei hit "Holy Diver", din 1983, a devenit un clasic al genului rock.

Dio a devenit cunoscut in 1975, cand s-a alaturat formatiei Rainbow, condusa de fostul chitarist din Deep Purple, Ritchie Blackmore.

Ulterior, s-a mutat la Black Sabbath, dupa plecarea lui Osbourne, in 1979. Aici, a inregistrat trei albume, inainte de a pleca. Zvonurile spun ca era nemultumit de faptul ca aparea in prea putine fotografii de la albumul "Live Evil", ia chitaristul Tony Iommi l-a denumit "micul Hitler."

Dupa o perioada de succes in fruntea propriei sale formatii, Dio a revenit pentru scurt timp la Black Sabbath, un deceniu mai tarziu, intr-o perioada in care Iommi era singurul membru ramas din formatia originara.

Dio a anuntat in noiembrie 2009 ca a fost diagnosticat cu cancer la stomac.

La inceputul acestei luni, Heaven & Hell a anuntat ca isi anuleaza un turneu european, din cauza starii de sanatate a lui Dio. Concertul din Romania era programat pe 26 iunie.