Cea de a 54-a editie a concursului Eurovision incepe marti pe scena din Telenor Arena din Oslo cu prima semifinala a competitiei. Reprezentantii Romaniei - Paula Seling si Ovi - vor concura joi, in cea de-a doua faza.

Ovi a declarat la conferinta de presa din 12 mai ca, fara dubii, echipa Romaniei va castiga locul I la editia de anul acesta a Eurovision.

"Piesa e foarte buna, lucru confirmat de o audienta sustinuta, prestatia e fara cusur, relatia dintre mine si Paula e superba si daca vom reusi sa transmitem aceasta energie pozitiva care ne anima si pe care ne-o insufla cantecul, pariez ca vom castiga locul I!"- a spus Ovi.

Concursul reuneste participanti din 37 de tari, cele doua semifinale grupand reprezentanti din cate 17 tari, scrie Agerpres.

Norvegia, castigatoare a editiei 2009 a Eurovision, dar si Franta, Germania, Spania si Marea Britanie, tari organizatoare ale concursului, sunt calificate direct in finala.

Norvegia este reprezentata anul acesta de Didrik Solli-Tangen cu melodia My Heart Is Your, iar Franta de Jessy Matador cu Alllez Olla Ole, Germania de Lena cu Satellite, Spania de Daniel Diges cu Algo Pequenito (Something Tiny) si Marea Britanie de Josh cu That Sounds Good To Me.

Prima semifinala va fi deschisa de reprezentantii Moldovei - Sunstroke Project si Olia Tira - cu piesa Run Away, urmati de Peter Nalitch & Friends din Rusia, cu Lost and Forgotten si Malcolm Lincon din Estonia.

Vezi aici lista completa a participantilor in prima semifinala.

Potrivit regulamentului, cate zece tari din semifinale vor accede, pe baza televotingului si a notelor acordate de juriu, in faza finala a competitiei, care va avea loc sambata, 29 mai.