Numita de presa din hexagon "regina muzicii dance", Inna a castigat discul de aur in Franta, pentru albumul Hot, cu peste 50.000 de discuri vandute, informeaza managementul artistei.

InnaFoto: innaofficial.com

In ultimele luni, artista a fost de mai multe ori in vizita la Fun Radio si NRJ Radio, cele doua mari radio-uri din Franta, in iulie ea aparand chiar pe coperta revistei FHM.

Piesele Hot (locul 6 in France Singles Chart) si Amazing (locul 2 in France Singles Chart) au vandut peste 200.000 de copii impreuna si au ajuns pe prima pozitie in clasamenentul celor mai difuzate piese.

In acest moment Inna se afla in Franta in scopul promovarii albumului si noului single lansat (Deja Vu), care se afla deja pe locul 34 in clasamentul digital de vanzari.

Inna este considerata una dintre cele de succes cantarete din Europa la momentul actual: a fost desemnata artistul anului in Polonia, este primul artist roman care se situeaza pe pozitia intai intr-un clasament realizat de Billboard, a reusit sa se claseze pe locul 1 in UK Dance Chart si a inregistrat vanzari de aproape 200.000 de exemplare in UK.

La inceputul acestei veri, Inna a fost mentionata de Reuters intr-un articol care vedea Romania ca "noul centru al muzicii dance din Europa".

In primavara, BBC Radio 1 o numea pe Inna "Sudoku girl", iar piesa Hot - "o bolboroseala", in timp ce The Guardian o cataloga pe romanca drept "una dintre cele mai atragatoare fiinte de pe Pamant", care insista sa-si populeze videoclipurile cu alte domnisoare la fel de atragatoare. "Este greu sa nu fii fermecat de felul ei de a poza in diva si de versurile stupide" ("loopy"), mai spuneau englezii.

Inna este cea mai apreciata artista romana in cadrul retelelor de social media, inregistrand in prezent aproape 718.000 de fani pe contul de facebook, dupa ce la inceputul lunii august depasite pragul de 500.000. Pe twitter, artista are acum aproape 19.000 de followers (in august avea doar 11.000).