James Hetfield a recunoscut ca il respecta pe Axl Rose, in ciuda problemelor aparute in trecut intre Metallica si Guns N' Roses, scrie contactmusic.com. Solistul trupei Metallica a glumit insa in cadrul unui interviu, dupa ce a citit lista cu lucrurile pe care doreste sa le aiba Axl in culise, inainte de concerte: "Un pat? Incredibil! Deci doarme la concerte?"

James HetfieldFoto: Captura Youtube.com

"Nu am nimic cu Guns N' Roses", a declarat James pentru radioul australian Triple M. "Adica el [Axl, n.r.] face cam ce vrea in acest moment. Nu stiu daca mai exista "Guns" (arme) sau "Roses" (trandafiri) in asta, dar asta e Axl; el e Axl si nu s-a schimbat deloc, iar eu cumva respect asta".

In timpul emisiunii, James a citit a comentat lista cu cerintele lui Axl la concertele din cadrul turneului Chinese Democracy: "Sampanie, vodca, tequila, vin rosu si bere. Un pat? Incredibil! Deci doarme la concert? Mai are aici branza si apoi gem si condimente".

Conform unei surse citate de contactmusic.com, Axl Rose doarme intotdeauna inainte de concerte si nu ii place sa fie trezit, fapt petrecut si la festivalul Reading, cand GNR a intarziat o ora.

"Axl are o regula clara, aceea ca nu trebuie trezit niciodata. Asta s-a intamplat din nefericire la Reading. Axl era furios. A refuzat sa isi asume responsabilitatea si a dat vina pe echipa, apoi i-a concediat". Cu toate acestea, trupa ar fi ramas fara o echipa care sa ii ajute la concertul de a doua zi, astfel ca Axl nu a avut de ales si i-a angajat la loc.

Tensiunile dintre James si Axl dateaza din 1992, cand cele doua trupe au sustinut un turneu impreuna. In timpul unui concert desfasurat in Montreal, James Hetfield a suferit arsuri de gradul II si III, fapt care a dus la intreruperea spectacolului Metallica. In loc sa sustina un show mai lung, care ar fi compensat recitalul mai scurt al colegilor de turneu, Axl a sustinut ca are probleme cu gatul si a plecat mai devreme de pe scena, spre nemultumirea fanilor. Acest incident este considerat momentul rupturii intre cele doua formatii, explica cei de la contactmusic.com. De asemenea, James ar fi rabufnit la un moment dat, distrugand echipamentele lui Axl.

Guns N' Roses este cunoscut si pentru neintelegerile avute cu Nirvana. Kurt Cobain a declarat in mai multe randuri catre presa ca GNR sunt "jalnici" si "netalentati", iar cu ocazia MTV Video Music Awards din 1992, solistul trupei Nirvana si sotia lui (Courtney Love) au fost implicati intr-un schimb de replici cu Axl.