​"Tragi sa-ti faci vila 2 pe malul lacului/ Dup-aia vii la noi, c-ai ajuns la fundul sacului/ Dup-aia vii inapoi si ceri in numele statului/ [...] Vorbim de un scop comun/ Dar al meu nu e sa hranesc porci-n costum" si "Ii zice stat/ Ei - cei ce stau degeaba" sunt cateva dintre versurile piesei hip hop Genti de bani. Lansata saptamana aceasta de DOC, membru al formatiei CTC, melodia este recomandata nu ca o piesa anti-sistem, ci anti-nesimtire.

Genti de baniFoto: facemrecords.ro

"Ii zice stat/ Ei - cei ce stau degeaba/ Insetat, n-am bani de-o bere/ Ei beau cu halba/ Din banii mei, banii tai, banii nostri/ Deci practic le facem cinste.../ Cine-s prostii?", intreaba ironic DOC (cunoscut si ca L Doctor) pe o piesa pe care mai apar Deliric 1 si VD (Vlad Dobrescu), colegii sai din trupa CTC.

"Eu sunt unu', dar/ Nu mai stau mult, ma car/ Astia vor sa ne culce/ Ca marele cronicar/ Dar... inca pun alarme/ Sperand ca te voi trezi/ C-ajungi sa mananci de pe jos/ Ca japonezii", continua artistul, atingand problema emigrarii tinerilor romani.

"Ma tem nu ca sunt anti-sistem/ Da'-s anti-nesimtire, ca fura insistent", precizeaza Deliric 1, pentru ca refrenul sa zica, subversiv: "Cat vrei sa furi, domn' ministru? Uita-te-n jur - e sinistru!/ Stiu c-o sa ne vinzi pe toti/ Doar ca sa te scoti."

Piesa Genti de banieste inclusa pe albumul solo Scapat de sub control, ce va fi lansat pe 10.10.2010, la Silver Church, cu incepere de la ora 21:00. Pe scena vor urca: Deliric 1, VD, Cedry2k, Carbon, Nwanda, Raku, Maximilian, Rey, Dj Paul, Faibo X, Dj Sauce, K-Funk. Intrarea costa 20 ron.