"M-am bucurat cand Celine Dion a interpretat piesa The Power Of Love. Mereu am vrut sa iau discul de aur in America. Mi-ar fi placut sa ajung pe locul intai cu aceasta piesa ca artist, dar e bine ca am obtinut discul de aur macar in calitate de compozitor", a declarat Jennifer Rush in cadrul unei conferinte de presa sustinute sambata si a spus "povestea" din spatele numelui ei de scena. "Eu am venit cu ideea pentru "Rush". Voiam sa fiu si "Samantha". Dar cei de la casa de discuri au zis ca nu e un nume bun pentru Germania, din cauza limbii. Le-au chemat pe secretare si le-au intrebat ce nume ar vrea: toate au spus "Jennifer"."

Jennifer RushFoto: Hotnews

"Sunt mandra ca am scris cantecul si ca l-am cantat, provenind din Germania si reusind sa am succes cu el in Anglia: era mare lucru pe atunci!", a spus Jennifer Rush despre The Power Of Love, cantec a carui sursa de inspiratie a fost "tatal fiicei mele. Oare ce-o fi fost in capul meu? :)"

"Nu imi imaginam ca The Power Of Love va deveni o piesa atat de cunoscuta. Mai avusesem hituri in Germania. Aveam si alte cantece pe care le iubeam poate chiar mai mult. Imi iubesc toate piesele, sunt ca niste copii. Am piese pe care le-am scris si pe care eu le consider minunate, dar care nu sunt atat de apreciate de ceilalti".

Artista a vorbit si despre diferitele versiuni ale piesei desemnate de Cartea Recordurilor (in 1985) drept "cea mai bine vanduta melodie a unei artiste solo, din istoria muzicii pop britanice".

"Cred ca am auzit destul de multe dintre versiuni: unele sunt amuzante. Consider ca artista care a facut o treaba foarte buna a fost, cum altfel?, Celine Dion - ea o canta foarte frumos. Unele dintre celelalte versiuni sunt si ele interesante..."

Desi peste 180 de artisti i-au preluat melodia, Jennifer a declarat ca nu are o problema cu asta si a precizat ca nimeni nu trebuie sa ii ceara permisiunea pentru a interpreta melodia.

"Este minunat! Dar, intr-adevar, prima oara nu mi-a placut! M-am gandit: "Ceee?". Am inteles apoi ca de fapt este un compliment. M-am bucurat cand Celine Dion a interpretat piesa The Power Of Love. Mereu am vrut sa iau discul de aur in America. Mi-ar fi placut sa ajung pe locul intai cu aceasta piesa ca artist, dar e bine ca am obtinut discul de aur macar in calitate de compozitor".

Uram scoala atat de mult, incat voiam sa iau note mari, ca sa pot termina mai devreme.

Jennifer Rush

"Cei care imi canta piesa nu trebuie sa imi ceara permisiunea. De fapt, unul dintre primele mele hituri, I Come Undone - il cant mereu si il voi canta si maine, in fata romanilor - este de fapt creatia altcuiva. Stiam asta, dar unora, pe atunci, nu le-a placut ideea ca eu cantam ceva ce nu era al meu. Si m-am tot intrebat: "Care-i problema?"

"Eu nu am probleme ca altii sa imi cante piesele. Si eu, la randul meu, am luat piesele altora. Nu multi stiu, dar cant multe dintre piesele lui Michael Bolton, la fel cum altii imi canta piesele. Muzica este muzica - deci nu conteaza! Nu trebuie sa imi ceara nimeni permisiunea".

Atunci cand vine vorba de pasiuni si de timpul liber, Jennifer centreaza totul in jurul muzicii si al fiicei sale.

"Tot ce fac are legatura cu muzica mea, care este un hobby intr-un fel. Scriu cantece, imi plac hainele, imi iubesc fiica - cred ca ea e un hobby. Un adolescent este un hobby sau un animal de casa :) Asta fac eu acuma: am grija de ea pana ajunge la facultate. Cred ca asta e hobby-ul meu principal si imi place foarte mult."

Suntem oameni normali, chiar daca trebuie sa ne comportam intr-un anumit mod. Am intalnit o multime de artisti de succes care sunt foarte normali. Ne plac mancarea, vinul... nu poti canta in fata oamenilor daca nu esti o persoana cumsecade.

Jennifer Rush

"Fata mea are 17 ani si se numeste Ariel, nume preluat din Vechiul Testament. Inseamna Lion of God. Din punct de vedere zodiacal, este Leu. La varsta ei, eram mai egoista, deja terminasem cu scoala. Uram scoala atat de mult, incat voiam sa iau note mari, ca sa pot termina mai devreme".

"In familia mea, avem o educatie muzicala clasica. Sunt deci o multime de artisti de muzica clasica romani, de asta sunt sigura, dar nu ii stiu pe nume", a explicat Jennifer si a marturisit ca nu a auzit de Eva Kiss, dar ca stie de Inna.

"Nu ascult muzica clasica, probabil pentru ca am crescut cu ea si am studiat vioara. Dar o respect. Ascult tot felul de muzica: mai ales pop, soul, r&b.

Cu multi artisti regret ca nu am cantat, dar cel mai rau imi pare de Freddie Mercury. Atunci nu m-am gandit, dar o colaborare cu el ar fi fost minunata".

Artista a vorbit si despre cum a ajuns sa poarte numele Jennifer Rush, numele sau adevarat fiind de fapt Heidi Stern.

"Nu arat ca o Heidi. Mama, care este italiana, s-a gandit doar ca e un nume foarte dragut. Nu stia ca insemna ceva in germana. Eu credeam ca e un nume plastic, credeam ca e ok".

Ca sa ma mentin in forma, ridic greutati. Nu pot sa fac jogging, pentru ca nu stiu cand sa incep si sa ma opresc :)

Jennifer Rush

"Pe primul disc am fost Heidi. Tata credea ca e minunat. Apoi, cand am semnat contractul in Germania, ne-au spus ca suna prea german. Eu am venit cu ideea pentru "Rush". Voiam sa fiu si "Samantha". Dar cei de la casa de discuri au zis ca nu e un nume bun pentru Germania, din cauza limbii. Le-au chemat pe secretare si le-au intrebat ce nume ar vrea: toate au spus "Jennifer"."

Jennifer Rush va concerta la Sala Palatului din Capitala, pe 17 octombrie, deschiderea fiind asigurata de Francesco Napoli, incepand cu ora 19:00. Jennifer Rush a concertat in Romania si in septembrie 2008, la Sibiu.​