Michael Jackson este lider in topul celor mai bogate vedete care nu mai sunt in viata, dupa ce anul trecut detinea pozitia a treia, informeaza Forbes, citat de Mediafax. In ultimul an, MJ a obtinut venituri de 275 de milioane de dolari, mai mult decat au realizat impreuna urmatoarele 12 celebritati din clasament.

Michael JacksonFoto: MichaelJackson.com

275 de milioane de dolari este suma castigata de Regele muzicii pop intre 1 octombrie 2009 si 1 octombrie 2010, dupa ce detinuse pozitia a treia in clasamentul realizat cu un an inainte, cand generase venituri de 90 de milioane de dolari.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la varsta de 50 de ani, lasand in urma trei copii si datorii de 500 de milioane de dolari.

Top 10 cele mai bogate vedete care nu mai sunt in viata

  • locul 1: Michael Jackson, incasari din vanzari de discuri, comercializarea documentarului This Is It, drepturi de autor, contracte pentru lansarea unor noi albume si un spectacol pus in scena de Cirque du Soleil la Las Vegas (275 de milioane)
  • locul 2: Elvis Presley a obtinut bani din biletele care ofera acces la ferma Graceland (fosta resedinta din Memphis a lui Elvis), un spectacol marca Cirque du Soleil, precum si din peste 200 de contracte de licenta si merchandising (60 de milioane de dolari)
  • locul 3: J. R. R. Tolkien, autorul romanelor din seria The Lord Of The Rings (50 de milioane de dolari)
  • locul 4: Charles Schultz, creatorul personajelor Charlie Brown si Snoopy (33 de milioane de dolari)
  • locul 5: John Lennon; fostul membru al trupei The Beatles ar fi implinit, in 2010, varsta de 70 de ani (17 milioane de dolari)
  • locul 6: Stieg Larsson, scriitor suedez, creatorul seriei Millennium (18 milioane de dolari)
  • locul 7: Theodor Geisel, autor de literatura pentru copii, cunoscut ca Dr. Seuss (11 milioane de dolari)
  • locul 8: Albert Einstein (10 milioane de dolari)
  • locul 9: George Steinbrenner, patronul echipei de baseball Yankees (8 milioane de dolari)
  • locul 10: Richard Rodgers si Oscar Hammerstein, compozitori (7 milioane de dolari).

Michael Jackson, Elvis Presley, J. R. R. Tolkien, Charles Schultz si John Lennon au aparut si in clasamentul de anul trecut. Topul fusese atunci dominat de designerul Yves Saint Laurent, cu venituri de 350 de milioane de dolari (dupa ce obiectele sale fusesera scoase la licitatie).

In clasamentul de anul acesta au fost incluse numai vedetele decedate cu incasari de cel putin 5 milioane de dolari intre 1 octombrie 2009 si 1 octombrie 2010.​