​Dupa discul de aur obtinut in Franta anul trecut (pentru 50.000 de unitati vandute), Inna a ajuns luna aceasta la 100.000 de albume comercializate, informeaza un comunicat remis HotNews.ro. Artista romana a fost astfel premiata, fiindu-i discul de platina la radioul francez NRJ, in cadrul emisiunii lui Nikos, una dintre cele mai apreciate emisiuni radio din Europa.

Inna, disc de platinaFoto: Captura YouTube

In urma cu doua saptamani, Inna a obtinut discul de aur in Olanda (pentru vanzari de 25.000 de exemplare ale albumului Hot).

Cele cinci single-uri lansate pana acum in Franta s-au vandut in peste 500.000 de exemplare.

Pe 8 martie INNA a fost prezenta la celebrul magazin de muzica Virgin Megastore de pe Champs Elysees pentru un showcase si un meet & greet cu fanii.

Artista isi continua turul si perioada de promovare a single-ului Sun Is Up care se afla pe pozitia a doua a clasamentului francez de vanzari saptamana aceasta. Datorita succesului acestui tur, in vara, intre 4 si 14 august, Inna va mai sustine un turneu de 8 concerte.

La inceputul anului, Inna a castigat trofeul Eurodanceweb, cea mai buna clasare a Romaniei din istoria competitiei. Desi s-a situat pe locul trei in poll-ul online organizat pe site-ul competitiei, piesa "Sun Is Up" a artistei din Constanta a castigat trofeul, in urma deciziei luate de un juriu compus din jurnalisti, producatori muzicali, DJ si crainici radio din diverse tari.

Premii si distinctii obtinute de Inna

  • a castigat discul de aur in Olanda in martie 2011 (peste 25.000 de discuri vandute)
  • castigatoare la European Border Breaker Awards 2011
  • a obtinut discul de aur in Franta in septembrie 2010 (peste 50.000 de discuri vandute)
  • desemnata artistul anului in Polonia, castigatoare a trofeul Artist Of The Year in cadrul Eska Music Awards 2010
  • primul artist roman care se situeaza pe pozitia intai intr-un clasament realizat de Billboard locul 1 in UK Dance Chart
  • Best Romanian Act 2010
  • detinatoare a cinci premii la Romanian Music Awards 2010
  • castigatoare a trofeului Eurodanceweb 2010