Videoclipul Vestul Salbatic, London Edition ii are ca protagonisti pe Laurentiu Garofeanu si Tudor Prisacariu, doi artisti vizuali romani stabiliti in Marea Britanie de peste 8 ani. Materialul reprezinta atat interpretarea lor artistica a noului cantec al lui Puya (Vestul Salbatic), cat si raspunsul celor doi la campania online lansata de acesta, arata un comunicat remis redactiei HotNews.ro.

doi artisti vizuali romani stabiliti in UKFoto: HotNews.ro

Campania lansata in urma cu o saptamana de Puya le propune tuturor romanilor din strainatate sa se implice in mod direct in realizarea videoclipului piesei Vestul Salbatic.

Videoclipul creat pentru campania lui Puya de Laurentiu Garofeanu si Tudor Prisacariu se numeste Vestul Salbatic, London Edition si inregistrase peste 10.000 de vizualizari in mai putin de 24 de ore pe site-urile YouTube, Vimeo si VPlay. Printre vorbele de lauda ale publicului s-au adunat si multe comentarii negative atat la adresa protagonistilor cat si a melodiei lui Puya.

Laurentiu si Tudor s-au filmat in diverse locuri din Londra, purtand cu ei culorile Romaniei (Tricolorul, haine in culorile Romaniei si tricoul nationalei de fotbal).

"Chiar daca la prima vedere abordarea este una strict ironica, intentia noastra a fost de a ne folosi de aceasta oportunitate pentru a demonstra, chiar daca doar simbolic si folosind o metoda neasteptata, ca nu trebuie sa-ti fie rusine de faptul ca esti roman, ca poti sa fii mandru de acest lucru si esti liber sa-ti exprimi identitatea in public, chiar si pe strazile uneia dintre cele mai importante capitale ale lumii", spun Laurentiu Garofeanu si Tudor Prisacariu in legatura cu materialul realizat.

Acest gest se inscrie in seria eforturilor lor din ultimii ani de a schimba in bine imaginea Romaniei si de a promova cultura romaneasca in strainatate, si mai ales in Marea Britanie, atat prin proiecte audiovizuale personale cat si prin colaborarile pe termen lung cu institutii culturale romanesti din Marea Britanie.

Puya a lansat Vestul Salbatic la mijlocul lunii martie. Melodia se doreste a fi o piesa despre romani, despre care artistul spune ca sunt "mai destepti decat americanii / Cu fete mai bune ca in Regatul Marii Britanii".

"Romanii sunt mai dotati decat chinezii / Stim sa ne distram mai bine ca francezii / Cea mai frumoasa tara, cele mai frumoase femei / Avem cele mai tari discoteci, noi suntem cei mai cei / Va rog cineva sa ne opreasca / Pana n-ajunge limba oficiala - romaneasca", mai spune Puya, adaugand ca "Tot ce-i bun tre sa vina de afara / Tot ce e de la noi e de c**** si tre' sa moara" / Eu nu subscriu, bai, o sa raman in tara".

Vezi aici versurile piesei Vestul Salbatic si ce declara Puya despre noua sa melodie.