Perform This Way este noua piesa a lui Weird Al Yankovic, parodie dupa melodia Born This Way a cantaretei Lady Gaga. Desi managementul artistei nu a fost de acord cu aparitia parodiei pe noul album al lui Yankovic, Gaga s-a aratat incantata de melodie dupa ce a ascultat versiunea lui Al pe internet, scrie guardian.co.uk.

Weird Al YankovicFoto: weirdal.com

"A fost o zi foarte ciudata", a scris Yankovic pe blogul sau miercuri, dupa ce, cu 12 ore mai devreme, parodia ajunsese pe YouTube, spunand ca Lady Gaga a respins melodia fara vreo explicatie. "Nu stiu exact ce nu-i convine la piesa asta".

"In special nu inteleg de ce a asteptat sa inregistrez piesa propriu-zisa (la insistenta ei!) pana sa dea un raspuns negativ. Nu e ca si cum in varianta finala a piesei ar fi lucruri care nu puteau fi anticipate prin CITIREA VERSURILOR".

Desi nu a putut introduce melodia pe noul sau album, Yankovic a postat cantecul pe internet din dorinta de a "nu isi fi irosit timpul".

Conform spuselor lui Yankovic, in cursul aceleiasi zile, managerul lui Gaga "a recunoscut ca nu a dat mai departe parodia" catre cantareata. Imediat de a ascultat Perform This Way, artista se pare ca s-a aratat incantata de parodie.

Desi cere intotdeauna permisiunea artistilor inainte de a lansa o parodie, Yankovic spune ca inca nu este clar daca melodiile sale au nevoie de aprobare, din punct de vedere legislativ fiind vorba de "o zona destul de gri".

Banii proveniti din vanzarea parodiei Perform This Way vor fi donate unei campanii care lupta pentru drepturile omului.

Cateva dintre versurile parodiei Perform This Way:

"I'll be a troll or evil queen

I'll be a human jelly bean

'Cause every day is Halloween

For me...

I'm so completely original

My new look is all the rage

I'll wrap my small intestines 'round my neck

And set fire to myself on stage

Don't be offended when you see

My latest pop monstrosity

I'm strange, weird, shocking, odd, bizarre

I'm Frankenstein, I'm Avatar

There's nothing too embarrassing

I'll honestly do anything

But wear white after Labor Day

'Cause baby, I perform this way"

De-a lungul vremii, Al Yankovic a parodiat piese ale unor artisti faimosi, precum Bob Dylan, Michael Jackson, Madonna, Coolio sau Nirvana. James Blunt, devenit si el tinta lui Al (dupa ce You're Beautiful a "determinat" aparitia lui You're Pitiful), s-a aratat deranjat de parodie si nu si-a dat acordul pentru ca Yankovic sa includa aceasta parodie pe albumul Essentials.

Al Yankovic nu este prima persoana care o parodiaza pe Lady Gaga. In 2010, au facut senzatie pe internet atat o versiune office a piesei Telephone, cat si o varianta creata de un grup de soldati americani stationati in Afganistan.