Cateva dintre dezamagirile de la Eurovision 2011: clasarea francezului Amaury Vassili pe locul 15 (casele de pariuri il dadeau pe "cel mai tanar tenor profesionist din lume" ca principal favorit) si locurile 8 respectiv 10 obtinute de Jedward si Lena (un clasament realizat de Google ii dadea pe locul 1, la egalitate de puncte). Lista mai poate fi completata cu nume ca Romania, Moldova, Ungaria si Elvetia.

Eurovision 2011Foto: Eurovision.tv

Locul 25 - Elvetia - Anna Rossinelli - In Love for a While - Cu doar 19 puncte adunate, Elvetia a "reusit contraperformanta" de a se clasa pe ultimul loc (locul 25) in actuala editie a Eurovision.

Locul 22 - Ungaria - Kati Wolf - What About My Dreams? - Desi data de unii internauti ca aflandu-se printre favorite, clasata pe locul 7 in prima semifinala si pe locul 10 intr-un top realizat de Google, Ungaria a obtinut doar locul 22 in finala Eurovision, cu 53 de puncte, in urma Romaniei. Unul dintre motivele insuccesului: prestatia artistei (interpretarea vocala a lasat de dorit).

Locul 17 - Romania - Hotel FM - Change - Dupa ce Paula Seling si Ovi obtineau locul 3 la Eurovision 2010, Hotel FM nu a reusit decat o clasare pe locul 17, cu 77 puncte. Citeste aici declaratiile trupei dupa finala si cateva posibile explicatii pentru esecul Romaniei.

Locul 15 - Franta - Amaury Vassili - Sognu - Vazut de casele de pariuri ca favorit in finala Eurovision de la Dusseldorf si pe locul 7 intr-un clasament realizat de Google, francezul Amaury Vassili s-a clasat doar pe locul 15, cu 82 de puncte. Artistul a obtinut totusi un premiu pentru compozitia Sognu in cadrul Premiilor Marcel Bezencon 2011, acordate in cadrul Eurovisionului. Detinator al titlului de "cel mai tanar tenor profesionist din lume", artistul in varsta de doar 21 de ani a cantat in limba corsicana. Citeste mai multe despre Amaury Vassili.

Locul 12 - Moldova - Zdob si Zdub - So Lucky - Desi s-a clasat in prima jumatate a clasamentului (locul 12 din 25) si a reusit sa se situeze inaintea Romaniei in cadrul finalei (dupa ce in semifinale situatia era inversata), cele 97 de puncte obtinute de Zdob si Zdub sunt un regres fata de prima participare a trupei la celebrul concurs (Bunica bate toba se situa pe locul 6 in 2005, cu 148 de puncte).

Locul 10 - Germania - Lena - Taken by a Stranger - Castigatoare la Eurovision 2010 si impartind locul 1 cu Jedward (Irlanda) intr-un clasament realizat de Google, Lena a obtinut doar locul 10 in finala Eurovision 2011, adunand 107 puncte.

Locul 8 - Irlanda - Jedward - Lipstick - Desi in ziua finalei imparteau cu Lena locul 1 intr-un clasament realizat de Google, gemenii irlandezi Jedward au obtinut 119 puncte si o clasare doar pe locul 8. Cei doi au mizat pe "look"-ul nonconformist determinat de coafurile "semnatura personala", numite de ceilalti concurenti "ananasi".