Inna (cu trei trofee adjudecate) si Andreea Banica (la categoria Best Video) au castigat patru dintre premiile oferite weekendul acesta, la Sofia, in cadrul Balkan Music Awards 2011. Este cea mai buna clasare a Romaniei la aceasta competie, dupa ce Akcent a fost desemnata cea mai buna trupa la editia de anul trecut.

Inna la Balkan Music Awards 2011Foto: inna.ro

Premiile au fost acordate in urma voturilor exprimate online in perioada 28 martie - 8 aprilie 2011. In cadrul competiei au participat reprezentanti din 11 tari.

Conform site-ului competiei, Inna este marea castigatoare a premiilor Balkan Music Awards 2011, romanca obtinand trei trofee:

  • "Cea mai buna piesa din Romania" - pentru Sun Is Up
  • "Cea mai buna interpreta din Balcani"
  • un premiu special pentru contributia sa la succesul muzicii balcanice (Worldwide Breakthrough)

Andreea Banica a obtinut si ea un premiu:

  • Cel mai bun videoclip - Love In Brasil

Alti castigatori la Balkan Music Awards 2011:

  • Best Male Artist - Serdar Ortac
  • Best Group - MaNga
  • Best Balkan Project - Teodora and Giorgos Giannias - Za teb zhiveia

In cadrul evenimentului de decernare a premiilor, Inna si Radio Killer au sustinut cate un mini-recital. Inna si-a facut aparitia la eveniment (pe covorul rosu), purtand o rochie creata in semn de multumire pentru fanii ei. Pe material au fost imprimate pozele fanilor care s-au facut remarcati pe pagina sa de Facebook, iar tinuta a fost accesorizata cu un colier si o bratara in forma butonului "Like".

Cu ocazia competitiei de anul trecut, formatia Akcent a fost desemnata cea mai buna buna trupa din Balcani. La acea editie, Romania a mai fost reprezentata de Inna si Morandi, Akcent fiind singurul nume romanesc premiat: Cea mai buna buna trupa din Balcani si locul trei la sectiunea Cel mai bun cantec din Balcani (pentru melodia That's My Name). Detalii aici.