O leoaica aflata in captivitate in judetul Timis va fi transferata, marti, de Fundatia Vier Pfoten, catre rezervatia Lionsrock din Africa de Sud, fundatia anuntand ca vor fi transferate si trei leoaice de la Gradina Zoologica din Timisoara, insa autoritatile se opun mutarii animalelor de la Zoo, relateaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de Fundatia Vier Pfoten, o leoaica aflata in captivitate, in satul Sanmartinul Sarbesc din judetul Timis, va fi transferata, marti, catre rezervatia Lionsrock din Africa de Sud.

Conform sursei citate, si cele trei leoaice de la Gradina Zoologica din Timisoara vor fi preluate si transportate in aceeasi rezervatie.

"Leoaicele, trei de la gradina zoo Timisoara si una aflata in captivitate privata, au trait toata viata in conditii improprii speciei lor, urmand sa cunoasca pentru prima oara mediul natural din care provin. Operatiunea va avea loc incepand cu ora 14.00, in localitatea Sanmartinu Sarbesc, locul in care se afla leoaica aflata in captivitate privata. In jurul orei 16.00 vor fi preluate si cele trei leoaice de la gradina zoo din Timisoara. Felinele vor fi incarcate intr-un camion cu destinatia Zurich, de unde, a doua zi, vor fi transferate cu avionul catre Johannesburg", se arata in comunicat.

De cealalta parte, viceprimarul Timisoarei Dan Diaconu a declarat ca nu sunt motive pentru transferul celor trei leoaice din Timisoara si ca Primaria are in vedere extinderea Gradinii Zoologice.

"Din punctul meu de vedere, cele trei leoaice din Timisoara nu vor pleca spre Africa de Sud. Urmeaza sa verificam documentele de transfer. Astazi (vineri - n.r.) am fost la Gradina zoo din Timisoara, am vazut leoaicele si sunt intr-o stare foarte buna, sunt bine ingrijite si nu cred ca este necesar transferul lor in Africa de Sud. Noi ne propunem pe viitor extinderea Gradinii zoo din Timisoara si amenajarea unui spatiu propice pentru leoaice", a declarat Dan Diaconu.