UPDATE: HotNews.ro le multumeste participantilor la concursul "Vacante pe apa" si ii felicita pe castigatori. In perioada 25 august - 8 septembrie 2012 au fost inscrise si acceptate in concurs 175 de fotografii. Cititorii au fost invitati sa trimita fotografii din vacantele petrecute in destinatii de ecoturism cu ape din Romania, insotite de numele zonei sau destinatiei si o scurta prezentare.

Foto:

Juriul – format din Ivan Patzaichin (Presedintele Asociatiei Ivan Patzaichin Mila 23), Victor Mușat(Membru al Asociatiei de Ecoturism din Romania - AER) si Dan Popescu (HotNews.ro) – a analizat toate materialele primite si a decis castigatorii.

Premiile sunt:

Locul I - O "vacanta Rowmania" - vacanta de 3 zile in Delta Dunarii pentru 2 persoane cuprinzand: tururi ghidate cu canotca pe trasee tematice din Delta Dunarii și servicii de cazare si masa la Pensiunea „Oprisan”, din localitatea Crisan. Castigatorul poate veni insotit de inca o persoana, aceasta beneficiind de aceleasi servicii incluse in premiu. Cele 3 zile pot fi programate intr-unul din weekendurile cuprinse in perioada 19 septembrie - 6 octombrie 2012.

Locurile I si II - Tur ghidat cu canotca. Pentru a putea manevra canotca echipajul optim este de doua persoane. Astfel, fiecare castigator este invitat sa asigure un coechipier pe toata durata expeditiilor oferite gratuit in Delta. Coechiperii vor beneficia de aceleasi servicii si conditii oferite castigatorilor. Tururile ghidate pot fi programate intr-unul din weekendurile cuprinse in perioada 19 septembrie - 6 octombrie 2012.

Castigatorii vor fi contactati in vederea stabilirii modalitatii de livrare a premiilor.

Toate materialele inscrise in concurs, inclusiv cele desemnate castigatoare, trebuie sa respecte legea drepturilor de autor.

HotNews.ro si Rowmania FEST 2012 va invita sa castigati o vacanta de un weekend in Delta Dunarii, la Crisan, si tururi ghidate cu canotca in Delta. Acest concurs este deschis tuturor pasionatilor de apa si natura.

Trimite-ne o fotografie dintr-o vacanta petrecuta intr-o destinatie de ecoturism din Romania si poti castiga premiul cel mare - o "vacanta Crisan" pentru 2 persoane in Delta Dunarii la Crisan!

Durata concursului: 25 august - 8 septembrie 2012.

Premiile:

Premiul cel mare: O "vacanta Crisan" - vacanta de 3 zile in Delta Dunarii pentru 2 persoane cuprinzand: tururi ghidate cu canotca pe trasee tematice din Delta Dunarii - un serviciu oferit de Centrul de Ecoturism Rowmania Crisan, cazare si masa oferite de Pensiunea Oprisan. Castigatorul poate veni insotit de inca o persoana, aceasta beneficiind de aceleasi servicii incluse in premiu. Cele 3 zile pot fi programate intr-unul din weekendurile cuprinse in perioada 19 septembrie - 6 octombrie 2012.

Doua premii, fiecare dintre acestea constand in tururi ghidate de o zi cu canotca. Pentru a putea manevra canotca echipajul optim este de 2 persoane, ca urmare fiecare castigator este invitat sa asigure un coechipier pe toata durata expeditiilor oferite gratuit in Delta . Coechiperii vor beneficia de aceleasi servicii si conditii oferite castigatorilor. Tururile ghidate pot fi programate intr-unul din weekendurile cuprinse in perioada 19 septembrie - 6 octombrie 2012. Canotcile de 2 locuri sunt oferite cu titlu gratuit de Asociatia Ivan Patzaichin - Mila 23.

Cum participi:

Trimite pe adresa de e-mail vacantepeape[at]hotnews.ro fotografii din vacantele petrecute in destinatii de ecoturism cu ape din Romania, insotite de numele zonei sau destinatiei si o scurta prezentare text, cu mentiunea in descrierea fotografiei "pentru concurs", precum si datele de contact ( nume complet, numar de telefon).

Cum castigi:

Juriul va puncta cele mai bune fotografii dupa urmatoarele criterii:

  • Respectarea temei concursului - fotografiile trebuie sa ilustreze locuri sau momente dintr-o vacanta petrecuta intr-o  destinatie de ecoturism cu ape din Romania si sa fie insotite de numele locului si o scurta prezentare text
  • Calitatea artistica a fotografiilor
  • Creativitate
  • Originalitate
  • Decenta

Castigatorii vor fi anuntati pe www.hotnews.ro pe data de 18 septembrie 2012.

Pentru mai multe detalii despre mecanismul concursului si despre intrarea in posesia premiilor, va rugam sa cititi regulamentul pe larg aici.

Rowmania va propune ca sursa de inspiratie cateva fotografii din zona cu cea mai mare densitate de trasee pe apa : Delta Dunarii.

Daca vreti sa va programati un weekend pe apa, va invitam pe 1-2 septembrie la Tulcea, la Rowmania FEST 2012, Festivalul International al Barcilor cu Vasle. Pentru amatori, am pregatit o competitie de Canotca 10 +1 ( daca preferati vacantele cu multi prieteni, va invitam sa faceti echipa de 11 si sa va inscrieti aici.

Pentru temerari va propunem o expeditie de 3 zile de la Tulcea la mare, in cel mai mare convoi de barci cu vasle de pe Dunare. Alegeti-va un coechipier si primiti o canotca de doua locuri. Mai multe detalii pana la mare aici.

Despre Rowmania FEST 2012 - Festivalul International al Barcilor cu Vasle, Tulcea, 1- 2 septembrie

Rowmania este o miscare de promovare a turismului lent pe apele din Romania, a destinatiilor eco si a comportamentului responsabil in natura. Rowmania Fest, un festival pe Dunare creat de Ivan Patzaichin, se petrece in fiecare an la Tulcea la inceputul toamnei. Timp de un weekend sunt programate competitii nautice pe Dunare si pe lac, plimbari de exercitiu cu canotca, dezbateri despre dezvoltarea rurala, ecoturism si turism responsabil, prezentari ale proiectelor de dezvoltare durabila, evenimente culinare Slow Fish, concerte si proiectii de filme.

Despre Centrul de Ecoturism Rowmania - Crisan

Centrul ofera servicii de turism, prin inchiriere de canotci, trasee turistice de interpretare a naturii, cu ghid atestat, ceea ce ofera posibilitatea unei cunoasteri de tip muzeografic. Turismul de calitate, facut pe indelete si cu bun simt, este un fel aparte de a trai natura, cu scopul intelegerii ei profunde. Canotca a fost creata special pentru aceasta activitate, ca o ambarcatiune de agrement, nepoluanta, un model inovativ manufacturat artizanal, la Tulcea, de catre marangozi autohtoni.

Despre miscarea Rowmania, initiata de Ivan Patzaichin

"Rowmania este prima miscare de descoperire si promovare a traseelor pe apele din Romania, lansata de Asociatia "Ivan Patzaichin - Mila 23". Este, de asemenea, proiectul meu de antreprenoriat social si un brand dedicat, sub care realizam proiecte pentru incurajarea turismului ecologic si a agrementului cu ambarcatiuni cu vasle. Este deschisa pentru iubitorii apelor si ai miscarii in aer liber, pentru cautatorii de aventura si pentru cei care iubesc si protejeaza natura." - Ivan Patzaichin.