Fie ca esti multumita de ei sau nu, sanii tai sunt precum amprentele digitale: complecsi si unici. Semn al feminitatii tale si cu un rol important in viata sexuala, sanii au nevoie de atentie si ingrijire pentru a avea un aspect frumos si a fi sanatosi.

Cateva reguli mici pot avea o influenta majora in pastrarea sanatatii sanilor. In primul rand, renunta la fumat. Responsabile de cancerul de plamani, esofag, stomac sau pancreas, substantele toxice din tigari produc si cancerul sanului.

Dar acesta este doar un efect nociv al fumatului. In cazul celuilalt dezavantaj, sa spunem ca nu doar gravitatia ar actiona, in timp, asupra sanilor tai: fumatul distruge colagenul din piele. Rezultatul? Structura pielii se va degrada, iar sanii vor arata imbatraniti si lipsiti de vigoare. Chiar daca nu esti fumatoare, incearca sa eviti locurile in care se fumeaza mult: si inhalarea pasiva a fumului produce mari neplaceri organismului.

Ce poti face pentru a preveni orice afectiune a sanilor? Mergi la control, cel putin o data pe an, mai ales daca simti dureri sau daca, in urma palparilor, descoperi o umflatura care nu ar trebui sa fie acolo. O vizita la medic te poate scuti de multe neplaceri in viitor, mai ales daca problema este depistata in faza incipienta.

Daca vrei un piept bine conturat, exercitiile fizice fac minuni. Nu te astepta ca, dupa cateva flotari, numarul sutienului sa se dubleze… Dar o serie de flotari si de ridicari de gantere usoare (1-2 kg) facuta zilnic iti va tonifia bustul, intarind muschii care sustin sanul.

Ingrijeste-te la timp de pielea bustului. De-a lungul anilor, pielea de pe piept, care este mai subtire decat cea a tenului, incepe sa sufere din cauza iritatiilor sau a expunerii la razele ultraviolete. Ca sa eviti ridurile inestetice care apar pe gat si bust, foloseste creme speciale si evita expunerea prelungita la soare.

Ultimul sfat, dar nu cel din urma, este alegerea potrivita a sutienului. Sanii sufera modificari tot timpul: cresterea sau scaderea in greutate, sarcina, varsta, schimbarile hormonale, toate acestea le influenteaza aspectul.

Ia in calcul acest lucru cand iti cumperi un sutien: unul prea mic iti va ingreuna circulatia sangelui, iar unul prea mare este inestetic, scazandu-ti increderea in sine. In plus, un sutien bine ales nu influenteaza pozitia coloanei sau a umerilor.