Va invitam sambata, 31 octombrie 2015, de la ora 11.00, in Sala Multimedia a Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", sa participati la conferinta "Marea Neagra - de la tarm catre adanc", sustinuta de catre dr. Alexandru Iftime, cercetator stiintific. Prelegerea face parte din cunoscutul ciclu de conferinte "La Antipa, in spatele usilor inchise".

Conferinta Marea NeagraFoto: Muzeul Antipa

Cu ocazia Zilei Internationale a Marii Negre, va invitam sa exploram impreuna, aspecte cunoscute si mai putin cunoscute legate de Pontul Euxin. Vom discuta despre vietuitoarele Marii Negre si problemele cu care se confrunta, dar si despre relatia dintre mare si comunitatile umane ce o inconjoara, din cele mai vechi timpuri si pana in zilele noastre. Vom cunoaste prin imagini lumea subacvatica a Marii Negre, dar si portiuni de uscat mai retrase, aflate sub influenta covarsitoare a marii, descoperind astfel ca Pontul Euxin corespunde intru totul numelui sau antic: un spatiu primitor pentru viata si om, intotdeauna plin de surprize.

Specialistii muzeului destainuie publicului, in cadrul programului "La Antipa, in spatele usilor inchise", cateva dintre secretele activitatii lor de cercetare stiintifica: descrierea grupului studiat, metode de colectare sau de observare a materialului biologic, tehnici de preparare dupa standarde muzeale, precum si practici de conservare a pieselor din colectiile stiintifice muzeale.

Participarea la eveniment este gratuita!

Rezervarea, in limita a 70 de locuri, se face pe adresa de email: info[at]antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.

Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa.

Parteneri media: EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Orasul Meu, Gradinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucuresti, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews.ro, SmartWoman.ro, Mamica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Informatii suplimentare despre programe: Florentina Purdescu, sef birou Relatii Publice, Marketing Cultural si Programe Educationale, e-mail: florentinap[at]antipa.ro, tel: 0729.074.127.