Vedeta funk Prince este printul vegansexualilor
Foto: Hotnews

Prefixe pentru sexual precum metro-, bi-, homo- nu mai sunt la moda. Vegan le-a luat locul, se arata intr-un articol din New York Times. Vegansexualul este cel ce nu consuma nici un fel de produs de provenienta animala si decide sa nu aiba relatii intime cu parteneri non-vegani despre care spune ca au trupul compus din resturi de animale moarte.

Cuvantul "vegansexual" provine dintr-un studiu realizat de Annie Potts, cercetator la University of Canterbury si director la New Zealand Centre for Human-Animal Studies. Annie Potts a intervievat 157 vegani si vegetarieni despre atitudinea pe care o au fata faptul de a manca carne, de a tine animale de companie, de a purta haine de piele sau despre partenerii "carnivori".

Unii au spus ca nu se pot inchipui sarutandu-se cu un partener care a mancat carne, altii au vorbit despre senzatia lor ca mancatorii de carne miros altfel decat veganii. O vegetariana a povestit ca a incercat o relatie cu un "carnivor", dar ca in ciuda atractiei sexuale, au trebuit sa se desparta din cauza nepotrivirii "principiilor si valorilor lor morale".

Potts s-a declarat surprinsa de "raspunsul negativ al omnivorilor" fata de studiul ei. Chiar si unii vegetarieni pun la indoiala atitudinea vegansexualista cu argumentul ca evitand parteneri omnivori se pierde oportunitatea de a-i convinge sa treaca in cealalta tabara.

Veganii sunt acei oameni care nu consuma nici un fel de produs de provenienta animala. Principalul motiv pentru a deveni vegan este de natura morala. Veganii sunt preocupati de apararea drepturilor animalelor si de probleme privind mediul inconjurator, sanatate si de chestiuni spirituale sau religioase. Wikipedia semnaleaza si un sinonim pentru vegansexual: ecosexualul.

Vedeta funk Prince este considerat patronul miscarii veganiene.