Cel mai trist urs polar din lume, numit Pizza, a fost mutat temporar din mall-ul chinezesc in care era tinut si putea fi admirat intr-o vitrina, in rezervatia oceanica in care s-a nascut, dupa ce un filmulet in care se vad conditiile in care era tinut a circulat pe internet, starnind indignarea a milioane de oameni, informeaza BBC.

Pizza, cel mai trist urs polar din lumeFoto: Captura YouTube

Mutarea este insa temporara, Pizza urmand sa se intoarca in mall dupa ce vor fi terminate lucrarile de renovare, au anuntat reprezentantii Grandview Aquarium din Guangzhou.

Acestia au postat un mesaj pe o retea de socializare spunand ca "asteapta intoarcerea lui Pizza".

Aproape un milion de oameni au semnat o petitie pentru a inchide Grandview Aquarium din Guangzhou, in care era adapostit Pizza. Conditiile de captivitate ale unui ursului polar, tinut intr-o vitrina intr-un centru comercial din China, au provocat indignarea a milioane de oameni.

Peter Li, specialist de la Humane Society International, a declarat ca Pizza va putea in sfarsit "sa simta soarele, sa respire aer curat si sa vada cerul de deasupra lui".

"Imploram mall-ul sa accepte ca trebuie mutat permanent. Nicio lucrare de renovare nu ar putea face vreodata dintr-un mall un loc potrivit pentru acest animal, iar sa-l aduca inapoi ar fi crud si fara inima," mai completeaza Li.

Tot acesta mai mentioneaza ca cel mai probabil decizia mall-ului de muta ursul e pentru ca acesta animalul devine pe zi ce trece vizibil bolnav si stresat.

Parcul tematic The Grandview Aquarium a fost in centrul unor controverse, dupa ce a fost deschis in ianuarie, in interiorul unui mall. Inregistrari video l-au infatisat pe Pizza prabusit pe podeaua incintei sale si astfel a fost el supranumit "cel mai trist urs polar din lume".

Restul parcului tematic, adapost pentru balene beluga, pui de morsa, un lup si vulpi polare, va ramane deschis.

Mall-ul a organizat o petrecere de ramas bun în onoarea ursului polar Pizza, duminica.