Capsunile din curtea casei unei femei din municipiul Galati aproape s-au copt, in mijlocul lunii ianuarie, din cauza temperaturilor neobisnuit de mari de pe parcursul iernii, insa specialistii se asteapta ca odata cu venirea frigului plantele respective sa-si intrerupa perioada de vegetatie, relateaza News.ro. O femeie din municipiul Galati a constatat, cu surprindere, ca in curtea casei sale, la mijlocul lunii ianuarie, s-au copt deja capsunile.

"Mi-a facut cu ochiul capsuna aceea care este jumatate rosie si m-am dus si m-am uitat si la celalalate si la cele din spate. Nu s-a mai intamplat niciodata atat de devreme. Cred ca in primul rand a fost foarte cald, iar pamantul este bun", a spus femeia.

Specialistii spun ca este vorba despre un fenomen neobisnuit, dar in momentul in care temperaturile vor scadea plantele isi vor intrerupe vegetatia.

"Este o perioada interesanta din punct de vedere climatologic pentru ca temperaturile in zona noastra nu au scazut foarte mult, drept pentru care unele plante si-au continuat starea de vegetatie. Sigur ca este neobisnuit, dar atata vreme cat conditiile climatice sunt favorabile planta isi continua cursul. Este un caz singular si nu ar trebui sa generalizam si nu cred ca va merge mult cu recolta respectivul pentru ca temperaturile nu au cum sa creasca in ultima perioada si atunci planta isi va intrerupe perioada de vegetatie", afirma seful Gradinii Botanice din Galati, Paul Lupoaie.

El a spus ca si in cadrul Gradinii Botanice un exemplar de petunie hibrida infloreste in continuare din cauza temperaturilor ridicate de la nivelul solului si din atmosfera, in conditiile in care de regula planta incepe sa aiba flori in timpul verii.