Zsa Zsa, un buldog englezesc în vârstă de 9 ani, cu limba atârnând până la piept, a primit titlul de cel mai urât câine din lume în urma unui concurs de "frumuseţe" care a avut loc în weekend, în localitatea americană Petaluma din California, transmite cite-ul cnn.com, citat de Mediafax.

Zsa-ZsaFoto: Captura CGTN

15 câini au concurat la cea de-a 30-a ediție a competiției, al cărei mare premiu constă în suma de 1.500 de dolari și o excursie la New York pentru patruped și proprietarul său, cei doi urmând să apară și în emisiunea "Today Show" de pe postul TV NBC.

Podiumul a fost completat de Scamp, un terrier cu "coafură" dreadlock, pe poziția a doua, și Josie, un câine chinezesc cu moț, pe poziția a treia. Josie a câștigat acest concurs în 2015.

Anul trecut, titlul de cel mai urât câine din lume a fost câștigat de Martha, un mastiff napolitan.

Organizatorii spun că animalele înscrise în concurs sunt evaluate în funcţie de urâţenia naturală, atât pentru rasele pure, cât şi pentru cele mixte. Concursul are rolul de a atrage atenția asupra importanței adopțiilor, având în vedere că multe dintre animale provin din adăposturi și crescătorii de câini.