Te-ai gândit vreodată că ai putea să dai o căruță de bani pe excrementele unui cașalot? Sau pe o substanta secretată de organele genitale ale unei căprioare? Acestea sunt, de fapt, ingredientele folosite pentru obținerea celor mai scumpe parfumuri. Parfumierul Iulia Preda ne-a explicat, într-un interviu savuros, care sunt cele mai ciudate lucruri despre un parfum, cum se obține o esență dar și cum trebuie folosit parfumul, pentru un plus de farmec și romatism.

Iulia PredaFoto: Hotnews
  • De ce sunt unele parfumuri atât de scumpe?

Cele mai scumpe parfumuri sunt cele animalice. Ele se obțin mai greu, dar au un miros care durează mai mult. De exemplu, moscul se obine dintr-o substanță extrasă de la glandele genitale ale căprioarei, iar acest proces nu este deloc unul foarte simplu și ușor. Pentru a evita costurile mari, chimiștii au creat în laborator un miros identic - white mosc. Foarte căutată este șiambra gri- aceasta se află în escrementele de cașalot și, în prima fază, are un miros îngrozitor. Diluată și folosită în cantități mici, ambra gri dă parfumului o notă caldă, ușor pudrată.

Totodată, parfumierul Iulia Preda are sfaturi pentru o alegere corectă a parfumului - în funcție de sex, stare, anotimp, ocazie sau îmbrăcăminte. ”Parfumul este pentru stare, prin parfum ni se vând vise, lucruri pe care ni le amintim din copilărie”. - susține Iulia Preda.

• Cum găsim parfumul care ni se potrivește:

Atunci când că aflați într-o parfumerie, acordați-vă timp și alegeți maximum zece parfumuri care vă plac. Aplicați câteva pufuri pe fișetele de carton si păstrați-le doar pe cele care vă atrag atenția Lăsați câteva minute, ca să își schimbe mirosul în contact cu aerul și păstrați 4 sau 5 mirosuri care vă plac Aplicați, apoi, parfumul direct pe piele și așteptați aproximativ un sfert de oră pentru a vedea cum se schimbă mirosul pe piele. Alegeți, apoi, parfumul care nu vă obosește și pe care vă place să îl mirosiți. Acela este parfumul care vi se potrivește

• Câte parfumuri ar trebui să aibă un bărbat? Dar o femeie?

Bărbații sunt cei mai fideli, comparativ cu femeile, în ceea ce privește parfumurile și cosmeticele pe care le folosesc. În schimb, femeile sunt mult mai schimbătoare. Orice femeie ar trebui să aibă maxim trei parfumuri, pe care ar trebui să le folosească în funcție de stare și de momentul zilei. Un bărbat ar trebui să aibă maxim două parfumuri - parfumul de zi (pentru o stare de bine) și parfumul de seară (acel parfumul ”bussines” care este mai puternic și trebuie să atragă atenția)

• Cum ar trebui aplicat un parfum?

Atât femeile, cât și bărbații ar trebui să aplice parfumul într-un mod corect, care să nu îi afecteze pe cei din jur. În medie, ar trebui folosite maxim 4-6 pufuri, în zonele puternic vascularizate: după ureche, zona gâtului, la ceafă, la încheieturile mâinilor. Pentru un plus de romantism: femeile pot aplica parfum și la pliul piciorului, iar bărbații pot aplica parfumul pe piept, fiind o zonă puternic vascularizată.

Iulia Preda este doctor farmacist, a urmat cursuri de specializare în Franta, în orașul denumit “Mecca Parfumurilor” – Grasse (iuliapreda.ro).