Degeaba incercam sa dam jos kilogramele in plus daca nu facem si un sport. Fara exercitii, se intampla fie ca dieta sa nu functioneze cum ar trebui, fie sa nu slabim de unde ne dorim. Miscarea nu le dauneaza nici celor care arata foarte bine. De ce? Aflati din articol.

1. Intareste sistemul imunitar. Exercitiile regulate ajuta la combaterea radicalilor liberi. In momentul in care faceti miscare, transpirati si eliminati toxinele care duc la aparitia anumitor boli si infectii. Ce altceva mai aveti de castigat de pe urma exercitiilor? Tensiune arteriala mai mica si un nivel mai scazut al colesterolului.

2. Ajuta memoria. O data cu exercitiile, se oxigeneaza mai bine si creierul. Veti gandi astfel mai rapid si mai clar: daca invatati, de exemplu, un dans nou, conexiunile de la nivelul creierului vor fi mai rapide si veti retine mai repede.

3. O viata sexuala mai activa. Dupa cum spuneam, o data cu exercitiile fizice, imbunatatim si circulatia sangelui, care iriga mai bine tesuturile anumitor organe ale corpului. Va veti bucura mai mult de sex, nu numai pentru ca slabiti si va simtiti mai bine, dar si pentru ca aveti mai multa incredere in dumneavoastra.

4. Mai putin stres. Cu cat faceti mai mult sport, cu atat veti face mai bine fata anxietatii, stresului si despresiilor. Cand faceti miscare, organismul elibereaza endorfine, iar dumneavoastra va veti simti minunat.

5. Dormiti mai bine. Atata timp cat nu faceti sport cu doua ore inainte de culcare, veti dormi bustean, daca faceti exercitii in mod regulat.

6. O piele mai curata. Exercitiile fizice regulate imbunatatesc circulatia sangelui si face ca nutrientii sa ajunga sa hraneasca pielea. In felul acesta, veti avea din ce in ce mai putine probleme cu acneea. Un alt motiv pentru care pielea se curata mai repede este si acela se va si oxigena foarte bine.

7. Tonificati muschii. Cu cat faceti mai mult sport, cu atat veti avea muschi mai bine definiti. Nu stiti niciodata cand trebuie sa va bazati pe ei.

8. Va da mai multa incredere. Nu numai in propria persoana, dar veti fi perceput ca o persoana mai pozitiva, isteata si mai binevoitoare, in comparatie cu altele.

9. Mai multa energie. Veti avea mai multa energie sa va bucurati de viata.

10. Ganditi-va la toate bunatatile pe care vi le veti permite sa le mancati. Daca faceti sport in mod regulat, puteti, de exemplu, sa mancati ciocolata fara sa va simtiti vinovat. Cu un program regulat de sport veti slabi sanatos.

Sursa: suite101.com