Fie ca sunteti nervosi sau pur si simplu simtiti nevoia de relaxare, uleiurile parfumate va ofera cateva momente placute de rasfat. Nu trebuie sa va duceti la cabinete speciale sau sa faceti tratamente scumpe, se pot folosi acasa, in intimitate. Nu au manuale de

intrebuintare, sunt foarte usor de folosit si foarte eficiente.

Aromaterapia, o metoda pe cat de veche, pe atat de eficienta. Aceasta reprezinta metoda folosirii uleiurilor naturale aromate, obtinute din plante, flori, seminte, frunze sau chiar radacini pentru a va da o senzatie de bine.

Aromaterapia isi are originile in vremea Egiptului Antic, pe cand aceste uleiuri aromate erau folosite in medicina, cosmetica si pentru imbalsamare. In afara de acestea,in China Antica aromele erau folosite in ceremoniile religioase, in acest fel se arata respectul adus zeilor.

Introducerea uleiurilor aromate in viata dumneavoastra poate fi rapida, usoara si foarte relaxanta. In continuare gasiti cateva metode de folosire a acestor uleiuri.

Simpla inhalare. Puneti 2-3 picaturi dintr-un ulei parfumat pe un tifon. Plasati tifonul in apropierea nasului si inhalati. Daca folositi un ulei pentru prima data, puneti o singura picatura, pentru a va testa sensibiliatea.

Inhalarea aburilor. Fierbeti doua cani cu apa. Puneti apa intr-un bol si turnati 3-7 picaturi de ulei in apa respectiva. Daca folositi un ulei, care poate irita caile nazale, folositi mai putine picaturi. Plasati bolul la cativa centrimentri de nas si inhalati. Aburii nu trebuie inhalati in mod constant. Daca observati o oarecare iritatie sau disconfort, incetati actiunea imediat.

Improspatarea camerei. Aici se poate folosi metoda de mai sus cu aburii, dar nu cu inhalare directa. Spre deosebire de metoda de inhalare, aici se pun in jur de 10 picaturi de ulei. Pentru improspatarea camerei se pot folosi dispozitive speciale, precum lampile.

O alta metoda este curatenia generala. Nu este vorba despre curatenie, asa cum o percepem noi in mod normal ci despre micile trucuri prin care intreaga casa se simte "rasfatata", putem spune. Puteti adauga cateva picaturi de ulei parfumat in masina de spalat, in cosul de gunoi, in saculetul de la aspirator, pe mai multe bucatele de tifon, dupa care le amplasati prin diferite locuri din casa sau puteti turna cateva picaturi in canalizare.

Se pot folosi ca insecticide: puneti cateva picaturi pe un tifon sau pe un material din bumbac si amplasati-l pe tocuri sau pe pervazuri, va va ajuta sa tineti la distanta insectele.

Masajul. Aceasta este o metoda in care uleiurile parfumate sunt foarte des folosite. Fie ca va masati singur, va masati partenerul, sau invers, aceste uleiuri va pot ajuta sa va relaxati foarte repede. Atentie insa, nu puneti direct pe piele aceste uleiuri, acestea trebuie diluate initial. Evitati contactul cu ochii si zonele intime.

Baia. Adaugati 5-7 picaturi de ulei in cada in timp ce faceti baie. Puteti opta pentru levanda, atunci cand sunteti stresati sau nervosi, pentru o senzatie de racoare, incercati menta, bradul pentru revigorare, pentru mai multa energie recomandate sunt aromele de lamaie sau de portocala.

De asemenea, aceste uleiuri de pot folosi pentru diferite masti, preparate in casa, pentru sampoane, parfumuri, sapunuri, geluri de dus sau alte produse naturale.

sursa:aromaweb.com