Imagini spectaculoase cu doi zimbri care se luptă pe un teren acoperit cu zăpadă au fost surprinse în Parcul Natural Vânători Neamț.

lupta intre zimbriFoto: Captura

Potrivit Romsilva, care a publicat imaginile pe pagina sa de Facebook, unul dintre angajații parcului a reușit să filmeze momentele rare cu doi zimbri masculi care se luptă în Parcul Natural Vânători Neamț.

Zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, între 320 și 640 kg. Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea.

La două secole de la dispariția din fauna României, zimbrul a fost reintrodus de silvicultori în țara noastră în 1958, treptat fiind create mai multe nuclee de zimbri, unul din acesta fiind acum Parcul Natural Vânători Neamț, conform Romsilva.

În Parcul Natural Vânători Neamț sunt eliberate anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după o selecție riguroasă, în prezent trăind în libertate 44 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate.

Parcul Natural Vanatori Neamt, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț și se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare de păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Parcul natural, inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.