Un zimbru care face baie de nămol și se tăvălește în praf a fost filmat într-o rezervație din județul Neamț, scrie Mediafax. Animalul a fost observat în timpul unei acțiuni de monitorizare a faunei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zimbrul a fost filmat de un angajat al Romsilva, regia națională care administrează parcul din județul Neamț.

„Splendoare în... praf. Un zimbru tânăr se joacă și se bucură de o tăvăleală prin praf în Parcul Natural Vânători Neamț. Cum iarna nu sunt paraziți, singura explicație este faptul că se joacă și se relaxează. Vă invităm să urmăriți aceste imagini splendide filmate de colegul nostru Lică Balmoj în timpul monitorizării exemplarelor de zimbri din parc”, scrie pe pagina de Facebook a companiei naționale.

Potrivit specialiștilor, zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, între 320 și 640 de kilograme. Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea.

Silvicultorii români au reintrodus zimbrul în România în anul 1958, după ce această specie dispăruse timp de două secole din fauna țării. Au fost create în timp mai multe nuclee, unul din ele fiind în Parcul Natural Vânători Neamț.