​Nutriție și sănătate: O linguriță de cacao în ceașca matinală de cafea poate accelera metabolismul și pierderea de greutate

de A.Th.C.     HotNews.ro
Joi, 11 martie 2021, 11:32 Life | Natural


cafea
Foto: Pixabay
Mulți dintre noi nu pot începe ziua fără cel puțin o ceașcă de cafea. Oricum o facem, este stimulentul perfect al dimineții. Știm, desigur, că nu este sănătos să adaugi mult îndulcitor sau cremă, avertizează Womanʼs World, dar nu fiecare agreează gustul amărui solitar.

Vești bune: nu trebuie să beți neapărat cafea neagră pentru a extrage toate beneficiile. De fapt, adăugând o linguriță de cacao vă va ajuta să accelerați metabolismul și să slăbiți mai repede!

De obicei, folosim pudra de cacao când facem prăjituri sau o ciocolată caldă. Deși este un ingredient standard pentru rețete dulci nu tocmai sănătoase, poate fi și foarte utilă organismului. Un studiu publicat în Molecular Nutrition & Food Research spune că polifenolul, un antioxidant aflat în cacao, ajută la reglarea metabolismului și reduce inflamația cronică.

Similar, ciocolata neagră este demult lăudată ca fiind cea mai bună pentru sănătate, deoarece este bogată în polifenol. Cercetări publicate în Phytotherapy Research susțin că previne și controlează surplusul în greutate.

Mai mult – polifenolul combate semnele de îmbătrânire a pielii și susține sănătatea inimii. Deci, pentru atâtea beneficii, este evident că puteți elimina toate celelalte adaosuri și face din cacao noul supliment pentru cafeaua de dimineață.

Odată ce-ați filtrat cafeaua, amestecați în ea o linguriță de cacao. Dacă vă place și cu puțin lapte, adăugați-l odată cu pudra. Este o combinație delicioasă care vă va accelera metabolismul de fiecare dată. Iar pentru „ciocoholici”, un nou prilej de răsfăț!

Citește și:






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















6516 vizualizari

  • -6 (8 voturi)    
    Cacaua nefiarta e sursa de Helicobacter Pilori (Joi, 11 martie 2021, 11:47)

    D-or [utilizator]

    ca si cafeaua doar oparita precum si toate semintele ( semintede floarea soarelui, alune, migdale, etc.) neprajite.

    Nu degeaba s-au inventat fierberea si prajirea lor. La tara, chiar si nucile se trec prin cuptor citeva minute inainte de a fi puse in coliva, gemuri, prajituri.

    "Desteptii" care recomanda consumul semintelor crude, a cafelei nefierte.... imbolavesc oamenii.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by