Nutriție și sănătate: O linguriță de cacao în ceașca matinală de cafea poate accelera metabolismul și pierderea de greutate
Vești bune: nu trebuie să beți neapărat cafea neagră pentru a extrage toate beneficiile. De fapt, adăugând o linguriță de cacao vă va ajuta să accelerați metabolismul și să slăbiți mai repede!
De obicei, folosim pudra de cacao când facem prăjituri sau o ciocolată caldă. Deși este un ingredient standard pentru rețete dulci nu tocmai sănătoase, poate fi și foarte utilă organismului. Un studiu publicat în Molecular Nutrition & Food Research spune că polifenolul, un antioxidant aflat în cacao, ajută la reglarea metabolismului și reduce inflamația cronică.
Similar, ciocolata neagră este demult lăudată ca fiind cea mai bună pentru sănătate, deoarece este bogată în polifenol. Cercetări publicate în Phytotherapy Research susțin că previne și controlează surplusul în greutate.
Mai mult – polifenolul combate semnele de îmbătrânire a pielii și susține sănătatea inimii. Deci, pentru atâtea beneficii, este evident că puteți elimina toate celelalte adaosuri și face din cacao noul supliment pentru cafeaua de dimineață.
Odată ce-ați filtrat cafeaua, amestecați în ea o linguriță de cacao. Dacă vă place și cu puțin lapte, adăugați-l odată cu pudra. Este o combinație delicioasă care vă va accelera metabolismul de fiecare dată. Iar pentru „ciocoholici”, un nou prilej de răsfăț!
Citește și:

Liber la vaccinarea cu AstraZeneca: Unde sunt acum mii de locuri disponibile în București și cum poți găsi alt centru în țară / Explicațiile autorităților
Scurt ghid de făcut Bugetul franjuri: 10 excepții fiscale care au sărăcit Educația și Sănătatea, tolerate de toți- de la PSD la PNL și USR-PLUS
Ce metode au folosit Franța și Germania pentru a vaccina cât mai multe persoane vulnerabile și cum s-ar aplica și în România
FOTO Pistele de biciclete de pe Splaiul Independenței, trasate vara trecută de o companie municipală și care costă circa 1,5 milioane lei, au început să se degradeze
Nici viața de vegetarian nu e ușoară...fasolea, uleiul, pâinea și brânzeturile sunt în topul scumpirilor comunicate de INS
Nu degeaba s-au inventat fierberea si prajirea lor. La tara, chiar si nucile se trec prin cuptor citeva minute inainte de a fi puse in coliva, gemuri, prajituri.
"Desteptii" care recomanda consumul semintelor crude, a cafelei nefierte.... imbolavesc oamenii.